Диспетчер на вокзалі Костянтинівки – у селектор: “Щас позвоню в полицию, умрет эта ваша Украина”. ЩО БУЛО ДАЛІ

 

Станіслав Федорчук
голова правління ГО “Українська народна рада Донеччини та Луганщини”, політолог, переселенець з Донецька

(FB)

Шановні друзі та подруги! Пропоную захоплюючий квест – звільни з роботи з Державного підприємства “Українська залізниця” диспетчера станції Святогірськ Донецької області.

Пріквел історії. Під час відправлення поїзду Костянтинівка-Київ 29 червня група українських журналістів, які їхали з Донецького медіа-форуму, вирішили заспівати гімн України.
Диспетчер в гучномовець крикнула їм наступне: “Щас позвоню в полицию, умрет эта ваша Украина!”

Історія. Після повідомлень в СБУ та службу скарг “Української залізниці” регіональний філіал “Донецької залізниці” провів службове розслідування.

Тримайтеся за поручні – виявляється журналісти (сиріч невідомі особи) вчинили правопорушення!

Пряма мова перевіряючих: “Посторонние лица на перроне несанкционированно воспользовались станционной системой оповещения, которая предназначена только для служебного пользования. Это якобы мешало приему и передаче служебных команд, что и повлекло «гневную реакцию» диспетчера.
Дежурная на тот момент была в помещении поста электрической централизации. Посторонние звуки в системе оповещения мешали приема и передачи служебных команд, поэтому она расценила их как хулиганские действия и предупредила, что вызовет полицию”.

Диспетчер переведена на більш низьку посаду.

Сіквел. Доводимо до відома Юрія Луценка, що, виявляється, в Україні діє стаття 338 ККУ “Наруга над державними символами України”:
“Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів гро­мадян або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років….”
(стаття 338 у редакції Закону України № 1441-УІ від 4 червня 2009 р.)

З об’єктивної сторони аналізовані злочини виражаються лише у публічній на­рузі над зазначеними символами. Під наругою розуміють грубе, образливе ставлення, зле висміювання, дії, спрямовані на приниження тих цінностей, до яких інші члени суспільства ставляться з повагою (наприклад, зривання прапора чи герба, їх знищен­ня або пошкодження, використання їх не за призначенням, учинення на них непри­стойних написів або малюнків, спотворення тексту або музики гімну, поширення його тексту зі спотворенням змісту і значення, інші дії, у яких виявляється зневажливе ставлення особи до державних символів. Публічний характер дій означає, що вони можуть бути вчинені як відкрито, так і таємно, але за умови, що згодом стануть оче­видними для невизначеного кола осіб. Місце вчинення злочину на кваліфікацію не впливає. Для кваліфікації не має значення, є публічна наруга над державними симво­лами виявом негативного ставлення до самих цих символів чи до їх носія (держави).

Злочини вважаються закінченими з моменту вчинення будь-якої дії, пов’язаної з наругою над державними символами. Не має значення, чи вдалося особі здійснити свій намір до кінця, чи ні.

Доводимо до відома ПАТ “Укрзалізниця” та особисто до Войцеха Балчуна, що вважаємо реакцію неадекватною.

Вимагаємо оприлюднити результат перевірки, а також повідомити прізвища перевіряючих осіб.

Заодно, пане Войцех Балчун, розкажіть нам, що роблять в Польщі, коли співробітники державної кампанії бажають смерті Польщі? Нам дуже цікавий і цей передовий досвід.

Доводимо до відома Служби безпеки України, що профілактика колабораціонізму та антидержавної діяльності починається саме з таких випадків. Якщо ви самоусуваєтесь від своєї роботи, ми з радістю наймемо на роботу інших співробітників. Де ваша реакція? Чи ви знову пильнуєте невідомо що?

Radoslava Chekmysheva та інші учасники цієї ситуації, давайте доведемо справу до логічного кінця.

Диспетчер має бути звільнена, а за фактом неадекватної службової та громадянської перевірки – засуджена. Міру покарання нехай визначить суд.

Ви можете особисто підтримати належний розвиток ситуації, зробивши репост. Дякую за розуміння!

Слава Україні! Ні кроку назад у боротьбі за наш гімн!

Читайте також:
Працівники Укрзалізниці в ОРДЛО відмовилися переїжджати з окупації, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна