Працівники Укрзалізниці в ОРДЛО відмовилися переїжджати з окупації, – “ІС”

 

Працівники відділень “Укрзалізниці” в окупованих районах Донбасу здебільшого не прийняли пропозицію переїхати на підконтрольні Україні території після рішення РНБОУ про припинення товарного сполучення з ОРДЛО. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на зведення групи “Інформаційний спротив” від 6 червня.

“З березня ц.р. ПАТ «Укрзалізниця» припинила фінансування своїх філій в окупованих районах Донецької та Луганської областях і запропонувала їх працівникам перевестися в інші регіони України з подальшим наданням компенсації 50% за оренду житла. Як свідчать результати моніторингу в даних трудових колективах, зазначена пропозиція сприймається працівниками в цілому скептично”, – зазначено у зведенні.

Причини відмов пов’язані “з пропагандистським впливом засобів масової інформації РФ і «ДНР» – зокрема, через упевненість, що соціально-економічна ситуація на неокупованій території України набагато гірша, ніж в «ЛДНР»; що працівників та членів їх сімей, які приїдуть з ОРДЛО, чекає активна «обробка» з боку українських спецслужб; що на неокупованій території панує анархія і «розгул націоналізму» та ін.”.

Нагадаємо, залізничне товарне сполучення з ОРДЛО припинено на підставі рішення Радбезу України від 15 березня. До цього філії ПАТ “Укрзалізниця” працювали і на окупованих територіях.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна