Привітайте з днем народження Олега Сенцова – політв’язня Кремля, який не зламався. КУДИ СЛАТИ ЛИСТИ

 

Українські активісти закликають привітати з днем народження українського політв’язня в РФ Олега Сенцова, відправивши листи йому до якутської колонії.
Про це у “Фейсбуці” пишуть “Ультрас Таврія Сімферополь”.

“13 липня Олегу Сенцову виповниться 41 рік. Листи з України в Якутію йдуть цілий місяць. Вітання потрібно відправляти вже зараз. Вартість від 20 до 30 грн., а лист із повідомленням про отримання коштує не більше 120 грн., що взагалі не гроші для такої доброї справи”, – йдеться в дописі.

Адреса:
Сенцов Олег Геннадьевич, 1976 г.р.
Российская Федерация
Республика Саха (Якутия)
г. Якутск
ул. Очиченко, дом 25
ФКУ ИК-1
УФСИН по республике Саха
677004

“Писати тільки російською і “без політики”, в іншому випадку листи йому не передадуть”, – зазначають ініціатори акції.

“Ультрас ФК “Таврія”, як і всі правильні кримчани, пишаються, що у них є такий співвітчизник. Ми віримо, що Олег скоро повернеться додому і далі служитиме прикладом для громадян своєї країни. Пам’ятайте слова Сенцова з його останнього слова на суді: «найстрашніший гріх на землі – це боягузтво». Не бійтеся робити правильні вчинки, ми просто не можемо програти, коли у нашої нації є такі сини, як Олег Сенцов”, – зазначено у зверненні.

Нагадаємо, у квітні цього року голлівудська зірка Меріл Стріп приєдналася до кампанії за звільнення Сенцова, а в грудні 2016-го зі зверненням до Путіна, аби той помилував українського режисера, виступили 70 російських літераторів.

Українських активістів-кримчан Олега Сенцова й Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ в Криму навесні 2014 року. Їх етапували до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалах офісів партій на півострові. Обидва вину не визнали.

25 серпня 2015 року суд у Ростові-на-Дону виніс вирок Сенцову й Кольченку, засудивши до 20 і 10 років ув’язнення в колонії суворого режиму відповідно. Верховний суд Росії залишив без зміни рішення суду першої інстанції.

Міжнародні організації визнали, що справа проти Сенцова і Кольченка є сфабрикованою, та виступили з критикою на адресу РФ, вимагаючи звільнити їх.

Олександр Кольченко ув’язнений в колонії ФКУ ІК-6 в місті Копейськ Челябінської області, Олег Сенцов – у Якутії (колонія ІК-1, місто Якутськ).

7 квітня 2016 року Мін’юст України повідомив, що звернувся до Росії з проханням видати Сенцова й Кольченка. Після цього мін’юст Росії доручив тюремній службі підготувати документи для вирішення питання про передачу Україні чотирьох засуджених для подальшого відбування покарання на Батьківщині. Однак міжнародне законодавство в цьому питанні так і не було реалізоване.

Читайте також:
Лист Сенцова з російського полону:
Не треба нас витягувати за будь-яку ціну, перемогу це не наблизить

Напишіть листа Володі Балуху, ув’язненому в Криму за український прапор над хатою!

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна