Перед початком “хлібного перемир’я” 93 омбр відбила атаку бойовиків під Жолобком

 

23 червня, в останній день перед початком так званого “хлібного перемир’я” – дотримання “режиму тиші” на час збирання врожаю з 24 червня – бойовики вчинили збройну провокацію на Луганщині.
Про повідомила у “Фейсбуці” прес-служба 93 омбр ЗСУ.

“Приблизно з 12:00 пропутінські терористичні сили розпочали масштабний обстріл позицій 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади неподалік села Кримське Новоайдарського району Луганської області.
В той же час в район села Жолобок терористи підтягнули військову техніку та озброєння. Спостерігалася спроба супротивника перейти в наступ, але, вірогідно через понесені втрати бойовики наразі відступили”, – сказано в повідомленні.

“Ворог активно використовує зброю, суворо заборонену Мінськими домовленостями: артилерію калібром 122 мм, 120-мм міномети.
Станом на 17:00 супротивник випустив 35 снарядів калібром 122 мм, 40 мін калібром 120 мм, 12 мін калібром 82 мм.
Військовослужбовці 93-ї бригади впевнено тримають оборону, не порушуючи вимог Мінських домовленостей. Вони готові до будь-якого розвитку подій та відбиття наступних атак терористів”, – наголосили в 93 омбр.

Нагадаємо, кілька тижнів тому підрозділи ЗСУ з боями зайняли нові позиції біля села Жолобок на Бахмутській трасі, відтіснивши бойовиків “ЛНР”.

Читайте також:
Крім “хлібного” перемир’я, штаб АТО пропонує “випускне”

У бою за Жолобок бійці ЗСУ “віджали” в бойовиків прапор “Новоросії”.
ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна