“Росіян можна бити!” Журналіст оприлюднив подробиці боїв за Жолобок, наслідки та фото загиблого

 

Юрій Бутусов
журналіст, редактор сайту “Цензор.нет”

(FB)

Був учора в Лисичанську, спілкувався з бійцями 93-ї механізованої бригади, які билися 7 червня за село Жолобок. Так що тепер можу детально уточнити те, що сталося.

Уточнені дані по втратах: 7 червня загинуло двоє наших бійців, 19 отримали поранення різної тяжкості і контузії.
Офіційно спочатку заявлявся один загиблий. Але тіло другого забрали тільки наступного дня.

Читайте попереднє повідомлення штабу:
У середу на Луганщині вже сім воїнів поранені, один загинув,
збито БПЛА і готується відбиття наступу

1-й і 2-й батальйони 93-ї механізованої бригади на широкому фронті вийшли на низці дільниць до Бахмутської траси.

Це просування здійснювалося постійно протягом останніх восьми місяців і відбувалося на різних ділянках. Бої 7 червня набули резонансу в результаті паніки російського командування, ряду контактних боїв цього дня між невеликим бойовими групами піхоти і застосування російської артилерії.

Атаки проводилися двома невеликими ударними групами чисельністю до взводу кожна.

Було зайнято низку тактично важливих позицій, а також маленьке село Жолобок з двох десятків будинків на самій трасі та опорний пункт противника, що там розташовувався.

Наша артилерія підготовчої атаки не здійснювала, танки не застосовувалися. Однак групи добровольців все одно пішли вперед.

Наша піхота вкотре довела свою перевагу над російськими найманцями. Бойова охорона противника зі складу 14-го батальйону територіальної оборони і 4-ї мотострілецької бригади була частково знищена, частково розбіглася.

Проте оскільки атака здійснювалася невеликими силами і з обмеженими цілями, через кілька годин російські найманці прийшли до тями й підтягнули до місця бою тактичні резерви зі складу 4-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу окупантів.

Виявивши, що дії українських військ носять локальний характер, противник скорегував вогонь артилерії. І тут пішли втрати.

Наші залишили за собою кілька будинків у північній частині Жолобка. Будинки південніше, ближче до траси, довелося залишити, оскільки захоплені позиції противника надійного укриття від артвогню не забезпечували.

Артилерія противника придушена ​​не була, плану контрбатарейної боротьби, на жаль, не було.

Тактичні резерви противника зосередилися для контратаки, але зробити нічого не змогли. Добре відпрацювали наші мінометні батареї.

За результатами бою. 93-тя бригада продовжила просування вперед і заняття сірої зони. Російські найманці повністю програли боротьбу за “сіру зону” в цьому районі. Створено умови для проведення подальших операцій – створено кілька прекрасних рубежів для розгрому противника на низці ділянок.

Російські війська можна успішно бити. Тут, у районі Жолобка і Кримського, це доведено не вперше. Однак щоб робити це професійно, потрібна воля, грамотне планування і застосування дещо більших сил на ширшому фронті.

На даний момент відоме ім’я одного нашого загиблого воїна – це 32-річний Володимир Лайков, із села Голубівка Дніпропетровської області.

Володимир Лайков

Вічна пам’ять полеглим смертю хоробрих в бою за крихітний шматочок української землі на Луганщині…

Читайте також:
У бою за Жолобок бійці ЗСУ “віджали” в бойовиків прапор “Новоросії”.
ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна