Порошенко передав у Білий дім лист від родичів українських заручників “ДНР/ЛНР” та Росії

 

Президент Петро Порошенко в ході візиту до Вашингтона 20 червня передав віце-президенту США Майку Пенсу лист родичів українських полонених та в’язнів, які незаконно утримуються на Донбасі і в Росії.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила перша заступниця голови Верховної Ради, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко.

“…У Білому домі відбулася відверта розмова [Порошенка] з віце-президентом Пенсом. Ключовими темами була безпека на Донбасі, військово-технічне співробітництво, також окремо піднімалося питання заручників, яке є пріорітетним для України”, – написала вона у соцмережі

“Я хочу особливо підкреслити, що президент Порошенко передав віце-президенту Пенсу лист родичів заручників і політв’язнів, що утримуються на окупованому Донбасі і в РФ. Ми звертаємося до всього світу з проханням – допоможіть звільнити хлопців, ми віримо, що американська адміністрація буде в цьому питанні активно співпрацювати з нами”, – наголосила Геращенко.

Нагадаємо, за даними СБУ, які має в своєму розпорядженні “Новинарня“, за останні півтора року в полон до бойовиків ОРДЛО потрапили 42 українці. Станом на 2 червня 2017 року в заручниках залишалися 128 осіб.

Читайте також:
Порошенко у США: Трамп харизматичний і може принести мир Україні,
як Рейган, без єдиного пострілу

Як вижити в полоні та після нього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна