Порошенко у США: Трамп харизматичний і може принести мир Україні, як Рейган, без єдиного пострілу

 

Президент Петро Порошенко заявив, що його “харизматичний” американський колега Дональд Трамп нагадує президента США Рональда Рейгана часів “холодної війни”. Про це глава Української держави заявив в інтерв’ю телеканалу Fox News.

Порошенко, який провів зустріч із Трампом та віце-президентом Майком Пенсом у вівторок, 20 червня, зазначив, що Рейган завершив “холодну війну” без єдиного вибуху, і Трамп може так само принести мир в Україну у конфлікті з Росією без пролиття крові.

“Реальний лідер, харизматична людина, що може принести мир на мою землю, так само, як Рейган приніс перемогу у “холодній війні” без єдиного пострілу”, – сказав Порошенко.

В 7-хвилинному інтерв’ю Fox News президент також зазначив, що це був “особливий день”, і він отримав “дуже потужний месидж” від Трампа щодо “підтримки територіальної цілісності, суверенітету й незалежності, нашої боротьби за свободу й демократію”.

Порошенко підкреслив, що він є “президентом миру”, і якраз у ці дні минає три роки від оголошення ним мирного плану щодо врегулювання ситуації на Донбасі, яке не захотіла підтримати Росія, продовживши агресію.

На запитання ведучого, скільки зараз російських військових перебуває на території України, Петро Порошенко заявив: близько 6 тисяч [осіб] регулярних російських військ [на Донбасі], крім того, 40 тисяч місцевих бойовиків, плюс понад 50 тисяч – в окупованому РФ Криму. Це більше, ніж армії багатьох європейських країн.

За словами Порошенка, Путін – президент країни-агресора – намагається відбудувати Російську імперію.

Президент США Дональд Трамп “не схожий на людину, яка має «особливі стосунки» з Росією, беззаперечно… На моє особисте відчуття, він є чудовим лідером, він має велику харизму, має велику політичну волю та він є сильним другом України, хто допоможе мені принести мир в мою країну. Це надзвичайно важливо”, – зазначив Петро Порошенко.

Він підкреслив важливість санкцій проти РФ, які під час його візиту вкотре підтримало керівництво США.

“Ми абсолютно переконані, що Росія має вивести свої війська з нашої території, має вивести артилерію, танки та усе інше”, – сказав Порошенко.
У разі, якщо цього не станеться, санкції проти РФ мають бути продовжені. “Цей меседж ми почули від президента Трампа, від віце-президента Пенса… Санкції будуть чинними до повного виконання Мінських угод”, – констатував президент України.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні відбулася перша зустріч Петра Порошенка з Дональдом Трампом. Той сказав, що Америка активно залучена в справи, які стосуються України.
Слова підтримки України лунали також на зустрічі Порошенка з главою Пентагону Джеймсом Меттісом.

Читайте також:
Безпекова угода дозволить розмістити в Україні військові резерви США, – Парубій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна