Слава “Азову”. З нагоди третьої річниці звільнення Маріуполя від бойовиків у місті пройшов військовий парад. ВІДЕО

 

У Маріуполі Донецької області в суботу, 17 червня, відбулися урочисті заходи з нагоди третьої річниці звільнення міста від бойовиків “ДНР”.

Як повідомили у Департаменті комунікації Міністерства внутрішніх справ України, центральним проспектом міста пройшов військовий парад.

Почесне місце в колоні зайняв окремий загін спеціального призначення Національної гвардії “Азов”, бійці якого брали участь у звільненні Маріуполя від бойовиків.

Крім маршу піхоти, по проспекту Миру проїхала колона техніки з прапорами “Азову”.

Заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян під час виступу заявив, що оборона міста відіграла ключову роль у перебігу військового конфлікту на сході країни.

“Це перше місто, яке ми визволили на той час. І це було дуже важливо – показати силу і рішучість всій Україні, що ми можемо наступати. Оборона Маріуполя зіграла ключову роль. Інакше, ні Мелітополь, ні Бердянськ не були захищені”, – наголосив Троян.

“Ми звільнили Маріуполь, звільнимо й всі захоплені бойовиками українські землі”, – запевнив він.

Троян вручив відзнаки МВС України “За відвагу у службі” та “За відзнаку у службі” 20 бійцям полку “Азов”, а також почесні грамоти від міністра внутрішніх справ двом спецпризначенцям поліції Донеччини.
Крім того, цінні подарунки та подяки від заступника голови Нацполіції України – керівника поліції Донеччини В’ячеслава Аброськіна отримали військовослужбовці Нацгвардії України, прикордонники та бійці підрозділу МВС.

Також в урочистостях взяв участь перший комбат “Азову”, нині народний депутат Андрій Білецький.

Як зауважили у прес-службі, Троян спростував інформацію щодо безпідставного відзначення нагородною зброєю.
“Нагородну зброю від МВС отримують лише ті “азовці”, які неодноразово проявили себе в боях”, – наголосив він.

Після параду в центрі Маріуполя влаштували виставку військової техніки та святковий ярмарок.

Читайте також:
Третя річниця звільнення Маріуполя. Як це було. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна