Порошенко прокоментував ідею Турчинова припинити АТО

 

Президент Петро Порошенко прокоментував заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про потребу скасування антитерористичної операції.

“Якщо ми скасуємо АТО і в той же час не надамо військовим права діяти адекватно в умовах агресії – залишимо Україну беззахисною”, – сказав Порошенко в коментарі журналістам під час поїздки в Донецьку область, відповідаючи на запитання про можливість скасування АТО та запровадження в окремих районах воєнного стану. Його слова наводить прес-служба.

Глава держави підкреслив, що доручив розробити законопроект щодо реінтеграції Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення окупованих територій України.

“За моїм дорученням було розроблено проект законодавчого акту, який називається «Про реінтеграцію окупованих територій Донбасу України». Він охоплює цілу низку заходів і кроків, які треба буде здійснити для забезпечення реінтеграції, для визначення правового режиму”, – пояснив Порошенко і підкреслив, що ключовою позицією є реінтеграція цих територій.

За його словами, у підготовці законопроекту беруть участь експерти та народні депутати; законопроект базується на умовах, які закріплені у Мінських домовленостях.

Президент також наголосив на необхідності продовження санкцій по відношенню до Росії як країни-агресора.

Як інформувала “Новинарня“, 13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв’ю ЗМІ заявив, що в Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ.

Читайте також:
“Спершу думали, що це страйкбол”.
Три роки АТО: перший бій, порушений наказ, герой, втрата

Нагадаємо, антитерористична операція без введення воєнного стану була започаткована указом в.о. президента України Олександра Турчинова 14 квітня 2014 року.
Ноообраний президент Петро Порошенко тоді оголошував намір закінчити АТО за два тижні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна