Лондон підтвердив наявність у Насірова британського громадянства

 

Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф підтвердила наявність у відстороненого голови ДФС Романа Насірова британського громадянства.

Вона підтвердила, що лист британської сторони до Національного антикорупційного бюро України з цього приводу є справжнім.

Про це вона заявила на своїй сторінці у мікроблозі “Твіттер”, реагуючи на заяви Насірова та його адвокатів про те, ніби в нього немає британського паспорта, а доказам НАБУ щодо цього вони не довіряють.

“Посольство ВБ підтверджує направлення листа НАБУ від 06.03.2017 та подальшої інформації, наданої Паспортною службою ВБ українській стороні”, – сказано у повідомленні Гоф.

Як повідомляла “Новинарня“, сьогодні, 8 червня, Солом’янський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання сторони обвинувачення про зарахування до державного бюджету 100 млн. грн. застави, внесеної за Насірова.
НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціювали стягнення застави Насірова на користь держави через невиконання ним умов запобіжного заходу. Прокуратура стверджувала, що Насіров не здав два своїх паспорти – паспорт громадянина України для виїзду за кордон та паспорт громадянина Великої Британії. Адвокати заявляли, що закордонний паспорт, який Насіров не здав, є недійсним, а паспорта громадянина Великої Британії у нього немає.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко підписав указ про позбавлення громадянства України депутатів Артеменка і Боровика, які мають також паспорти Канади і ФРН відповідно.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна