ВРП відсторонила ще трьох “суддів Майдану”

 

Вища рада правосуддя відсторонила від посад трьох суддів, які у 2013-1014 роках виносили рішення проти учасників Революції гідності. Тепер на них чекає рішення про звільнення.
Про це повідомляє прес-служба ВРП.

За інформацією ВРП, її рішення стосується суддів Харківського окружного адміністративного суду Андрія Зінченка, Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області Ольги Мозгової та Соснівського районного суду Черкас – Володимира Орленка.

“Тимчасово відсторонюються від здійснення правосуддя на підставі рішень третьої дисциплінарної палати про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності та застосування до них дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення”, – пояснює ВРП.

В Раді підкреслили, що строк дії відсторонення суддів триватиме до ухвалення ВРП рішень про звільнення з посад або скасування рішень дисциплінарної палати.

За даними “Українських новин”, суддя Зінченко 26 листопада 2013 року своїм рішенням заборонив акції Євромайдану в центрі Харкова. Суддя Мозгова 25 січня 2014 року незаконно заарештувала чотирьох учасників акцій протесту, а суддя Орленко 28 січня 2014 року виносив рішення про арешт активістів Євромайдану, зокрема помістив під варту “автомайданівця” Сергія Хаджинова.

Читайте також:
ВРП відмовилася відстороняти збагаченого суддю Аблова,
який дозволив розгін Євромайдану

Головою ВРП повторно обраний Віктор Бенедисюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна