ВРП відмовилася відстороняти збагаченого суддю Аблова, який дозволив розгін Євромайдану

 

Вища рада правосуддя відмовилася звільняти суддю Євгенія Аблова, який 9 грудня 2013 року зобов’язав “Беркут” розігнати Майдан. Як передає “Новинарня“, про це повідомив адвокат “Автомайдану” Роман Маселко.

“Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила, що немає підстав для звільнення судді Окружного адміністративного суду м. Києва Є. Аблова. Це саме той суддя, який 09.12.13 р. зобов’язав “Беркут” розігнати Майдан”, – зазначив юрист.

“Таким чином, ВРП не звільнила жодного суддю, який порушив фундаментальні права громадян на мирні зібрання. Рішення виносили: Т. Малашенкова, І. Артеменко, Н. Волковицька, В. Нежура”, – зазначив Маселко.

Адвокат нагадав, що 9 грудня 2013 року о 13:30 Євгеній Аблов прийняв позов від громадянина, якому барикади на Майдані “перешкоджали вільно пересуватись”. Той просив зобов’язати ГУ МВС у Києві, ДСНС і КМДА припинити правопорушення щодо блокування доріг.

“Вже через 1,5 години (!!!) з моменту подання позову Аблов видав позивачу Ухвалу про забезпечення позову, якою заборонив “будь-яким особам вчиняти дії щодо блокування будь-яким способом” усі вулиці, де проходили акції протесту”, – написав Маселко. Тією ж ухвалою суд заборонив міліції і ДСНС “сприяти блокуванню автомобільних доріг”.

Після цього в ніч з 10 на 11 грудня відбулася невдала спроба розігнати Майдан – тоді Михайлівський золотоверхий собор УПЦ КП бив у дзвони вночі.

“А вже 26.12.13 Аблов за сприяння голови суду Вовка отримав у постійне користування квартиру, яку у 2015 приватизував та у 2016 році продав за 9 100 000 грн.”, – повідомив Роман Маселко, посилаючись на сюжет “ТСН. Тиждень”.

Як відомо, минулої осені суддя Окружого адмінсуду Євгеній Аблов задекларував у власності своєї родини дві квартири загальною вартістю 8,56 млн. грн. “В реєстрі є дані, що мати судді Аблова і Світлана Воробйова володіють також триповерховим дачним котеджем у масиві “Золотий Бугаз”, – пишуть “Наші гроші”. При цьому зарплата судді за рік становила лише 218 тис. грн.

Читайте також:
ВРП тимчасово відсторонила ще двох “суддів Майдану”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна