Суддя з Франківщини знайшов “прослушку” в своєму кабінеті, – ВРП

Суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Олег Мигович повідомив, що у телевізорі, який знаходився у його робочому кабінеті, було виявлено спеціальний технічний засіб для негласного отримання інформації.

Про це повідомила пресслужба Вищої ради правосуддя в середу, 4 жовтня.

Спеціальний технічний засіб для негласного отримання інформації виявив майстер під час ремонту. Це сталося після того, як через майже рік користування телевізор вийшов з ладу.

Суддя звернувся до поліції та повідомив про вчинення злочину. Правоохоронці зареєстрували матеріали за його заявою та направили їх до Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області для ухвалення рішення. Наразі перевірку цих обставин проводять правоохоронці.

На думку судді, встановлення «прослушки» в його кабінеті є «втручанням у здійснення правосуддя», а також «проявом неповаги до суду».

«ВРП вирішила звернутися до Офісу генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за фактами, повідомленими суддею…», — прокоментували там.

Читайте також:
У помешканні журналіста Портникова виявили “прослушку”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна