Другий фестиваль “Пісні, народжені в АТО” відбувся в Дніпрі

 

У суботу, 20 травня, в Дніпрі пройшов ІІ Всеукраїнський фестиваль “Пісні, народжені в АТО”. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Міноборони.

“Дещо більше за змістом, аніж [конкурс] “Євробачення” в Києві” – так охарактеризував фестиваль АТОвських пісень радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

До Дніпра приїхали 20 співаків із різних регіонів та представників бойових підрозділів. З них 15 – нові учасники, а п’ятеро – лауреати торішнього фестивалю, інформує “Дніпроград”.
На гала-концерті, що відбувся в літньому театрі парку Шевченка, вони виконували авторські композиції, відібрані журі.

“Учасники співали про любов до Батьківщини, пережите ними на війні, біль втрат, радість перемог та бойову дружбу. Більшість пісень зал слухав стоячи і підтримував виконавців бурхливими оплесками”, – ідеться в повідомленні.

За словами одного із лауреатів фестивалю сержанта Ігоря Веретеннікова, який виконав композицію “Вперед за Україну!”, фестиваль фронтових пісень на очах перетворюється у масштабний музичний військово-патріотичний проект.

“Враження дуже позитивні! Атмосфера фесту неймовірна! Тут усе надихає й надає крила на нові звершення та перемоги”, – сказав він.

Інший лауреат, воїн-десантник, сержант запасу Юрій Сусло з піснею “Пепел” вже вдруге бере участь у такому фестивалі. Він каже, що пісня дуже підтримувала на війні, а іноді – змінювала життя.

“У 2014 році наш десантний підрозділ зайшов на гору Карачун, – розповідає Сусло. – Було гаряче, повним ходом йшли жорстокі бої. Ми відразу приступили до облаштування позицій. Раптом бачу – до мене біжить мій товариш Віктор з якимось мішком. Підбіг і каже: «Дивись, що знайшов у кущах – гітару!» То було справжнє диво. Поруч усе у вогні, а тут така знахідка – майже новенький музичний інструмент, та ще й налаштований. З цього дня життя на війні змінилося. Невдовзі на фоні трагічних подій, пов’язаних із загибеллю товаришів, та складної бойової обстановки народилась моя перша пісня «Ну що вам розповісти?» Коли я її написав, вийшов до хлопців і попросив послухати композицію. Бійці записали мене на телефон. Вже за деякий час телефонували друзі та іронічно вітали мене з успіхом”.

З проникливою композицією виступив захисник Донецького аеропорту старший солдат Володимир Семишкін. Разом із групою “4,5+” десантник виконав пісню “Посмертно герой”.

Під час тригодинного концерту також виступили відомі артисти, рок-групи та волонтери.
На величезному танцювальному open air зіграв ветеран АТО, культовий український діджей та радіоведучий Анатолій Топольський.

У парку Шевченка проходила виставка робіт військових фотографів.
На великому екрані тут презентували документальний фільм про переселенців “На прицілі у щастя” – режисерський дебют одного з постійних авторів та сценаристів студії “Квартал 95” Олександра Брагіна.
Минулорічні лауреати фестивалю цього дня виступали також на малій сцені біля Музею АТО. Гостей пригощали стравами з польової кухні. Охочі мали змогу приєднатися до екскурсій Музеєм АТО.

Як і торік, за підсумками другого фестивалю буде записаний та випущений на CD другий музичний альбом “Пісні, народжені в АТО”.

Читайте також:
#ПісніВійни: відбулася прем’єра пісні на слова українського десантника

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна