Барчук – про реакцію українців на виступ Собчак: Ми зайці у світлі їхніх фар

 

Мирослава Барчук
журналістка, телеведуча

(FB)

Занадто боляче реагує фейсбук на Ксенію Собчак. Я не розумію, чому скільки агресії і матюків? Яка причина такої уваги? Ксенія моральний авторитет? Вона що, Ангела Меркель чи хоча б Бріджит Брінк? Яка її роль для нас? Яка вага її слів?

Ксенія Собчак “наїхала” на Порошенка за заборону російських соцмереж

Я думаю, це втягненість в російську ментальну орбіту, невротична залежність від оцінок росіян, потреба їхнього визнання і підтримки, тобто інерція провінційності. Ксенія не остання, друзі, запасайтесь валідолом, бо після неї, Павла Лунгіна, Татьяны Толстой, Познера, прийдуть ще удари. Наприклад, наше всьо, БГ, одного разу скаже, що росіяни і українці адін народ (він власне так і думає). І що тоді? На кого спиратися у своїй вірі, де шукати втіхи?

Я живу поруч з історичним Звіринецьким кладовищем. Це старовинний київський некорполь з давніми похованнями поч. з XVIII століття. Є учасники І Світової війни, багато монахів, засновники монастирів, київська інтелігенція ХІХст. Це кладовище фактично закрите, доховують лише в одиничних резервних місцях. І ось тут, в самому центрі, між монахами і старовинними склепами професорських родин поховали екс-депутата Держдуми Росії Вороненкова. Не на Берковцях чи Лісовому цвинтарі, де наші герої лежать, а в самому серці Києва, біля Лаври. Тобто навіть труп російського перебіжчика для нас донині є мега шанованим і важливим. Не кажучи вже про позицію їхніх лібералів.
Коли ми звільнимося від цього? Коли нам стане байдуже? Бо доки нам не байдуже, пуповина не розірвана. Ми зайці у світлі їхніх фар.

Читайте також:
Російські політемігранти в Києві змушують дивитися на вбивство Вороненкова “очима метрополії”, – Барчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна