Ксенія Собчак “наїхала” на Порошенка за заборону російських соцмереж

 

Російська журналістка, телезірка й прихильниця опозиції Ксенія Собчак записала відеозвернення до президента України Петра Порошенка, розкритикувавши його через заборону російських соцмереж.

“Називаючи соцмережі інструментом російських спецслужб, ви підспівуєте Путіну, який називає інтернет проектом ЦРУ”, – заявила Собчак, звертаючись до Порошенка.

“Історичний досвід показує, що всі, хто оголошував війну соцмережам, програвали. Зараз, позбавивши 25 мільйонів жителів України можливості спілкуватися, ви втратили 25 мільйонів голосів”, – вважає Собчак.

“Історичний досвід свідчить, що всі, хто кидав війну соцмережам, програвали. Воювати з соцмережами і мемасікамі може тільки політичний самогубець.

Ви один, а в цих соціальних мережах сидить половина вашого народу, який славиться своєю непокорою і гумором. Народу, який організовував Майдан, добровольчі батальйони саме через соцмережі – заборонені вами знаряддя фашистської пропаганди.

Народу, який заплатив за Революцію гідності тисячами життів. І цю гідність ви одним указом злили у вигрібну яму”, – заявила Собчак в ефірі телеканалу “Дождь(прослухати звернення російської діячки до українського президента можна лише передплативши платну версію каналу в інтернеті. – “Н”).

Росіянка також вважає, що такий крок Порошенка “лише додав свіжого матеріалу для російського пропагандиста Дмитра Кисельова”.

“У вас неймовірна здатність створювати собі ворогів із раніше лояльних громадян. Своїм указом ви згуртували міжнародних правозахисників, батальйон Азов, росіян, які вас підтримували – в один день вони оголосили вас ворогом свободи слова”, – повідомила Собчак.

“І коли вам знадобиться подзвонити якомусь європейському лідеру, він запросить про вас коротку довідку. А там буде написано – це той, хто не пустив російську співачку-інваліда на Євробачення і заборонив соцмережі. І Меркель або Макрон попросять секретаря – передайте, щоб передзвонив пізніше. А краще ніколи”, – заявила телеведуча.

Звернення Собчак до президента України спричинило хвилю обурення в українському сегменті не заборонених соцмереж.

“Хотілося б передати Ксенії Собчак, що зашкалюючий пафос її звернення про Вконтакті, м’яко кажучи, недоречний. Не те, щоб я все знав про соцмережі й революції, але конкретно #Євромайдан, на який вона так наполегливо посилається, починався, координувався і спокійно обходився Фейсбуком і Твіттером. Думаю, мало що про ВК чули і в Тунісі, Ємені, Єгипті та інших країнах «Арабської весни».
А щоб освіжити пам’ять пані Собчак, нагадаю, що в акурат три роки тому засновник ВК Павло Дуров особисто зізнався, що розлучився зі своєю часткою соцмережі через те, що в грудні 2013 року ФСБ зажадала передати особисту інформацію організаторів груп #євромайдан. Соромлюся запитати, чи є десь у мережі посилання на звернення Ксенії до Миколи Патрушева або Володимира Путіна з вимогою припинити це неподобство. Я щось не бачив”, – написав народний депутат, журналіст Мустафа Найєм.

А відомий журналіст і аналітик Віталій Портников порадив Собчак “продовжити свою видатну пропагандистську кар’єру зверненнями до іншого президента – Рамзана Ахматовича Кадирова. Бажано в такому ж тоні”.

Читайте також:

“Не ищи меня Вконтакте”. За день українська аудиторія Facebook зросла на третину, найбільше – на Сході

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна