У Дніпрі презентували найбільшу в Україні Алею пам’яті Героїв АТО. ФОТО

 

У Дніпрі 12 травня за присутності тисяч людей презентовано меморіальний комплекс – Алея пам’яті Героїв Небесної Сотні і загиблих військових – учасників бойових дій на сході України.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, це цілий парковий комплекс зі скляних стел, на яких розташовані світлини понад 500 жителів Дніпропетровщини, загиблих під час бойових дій на Донбасі і на Майдані.

Напис “Герої не вмирають” на стелах зроблений різними мовами світу.

Відкриття меморіалу в Дніпрі, 12 травня 2017 року

За словами творців Алеї, під час виготовлення стел використали подвійний друк фото на склі й інноваційну підсвітку.

На Алеї також розташовано чотири великі фотографічні стели з військовими сценами, а також пам’ятний камінь і плити пам’яті загиблим на Донбасі дніпрянам. Вони були встановлені силами волонтерів і громадськості неподалік, біля облдержадміністрації, і тепер стали частиною комплексу.

На відкриття Алеї прийшли тисячі людей – родичі загиблих, бойові побратими, представники влади й громадськості, школярі, інші небайдужі.
Військові пройшли урочистим маршем, пам’ять полеглих вшанували салютом і хвилиною мовчання.

“Алея пам’яті у Дніпрі – наймасштабніший в Україні меморіальний комплекс з вшанування Героїв АТО і Революції Гідності. Це – символ спротиву українського народу і його незламного духу”, – сказав ініціатор проекту, голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Ветерани бойових дій на Донбасі і родичі загиблих власноруч висадили 180 туй навколо меморіального комплексу.

Ввечері після відкриття дніпряни запалили на Алеї героїв АТО сотні свічок у пам’ять про загиблих.

Станом на квітень, за даними президента України, від початку війни на сході загинули 2652 воїнів Збройних сил України, Служби безпеки, Національної гвардії, прикордонної служби, Національної поліції та інших відомств.
За останніми даними ООН, за час війни в Україні з обох боків загинули близько 10 тисяч людей; поранені понад 22 тисячі осіб.

Фото: ДніпроОДА, “Радіо Свобода”, ФБ Роман Сініцин

Як писала “Новинарня“, Дніпропетровщина – на першому місці в Україні за кількістю загиблих учасників АТО.

Читайте також:
Загиблі квітня: обличчя й історії 17 героїв,
які поповнили справжній безсмертний полк України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна