На виборах президента Південної Кореї перемагає прибічник зближення з КНДР

 

У вівторок, 9 травня, у Південній Кореї на дострокових президентських виборах, за попередніми даними, перемагає Мун Чже Ін (Moon Jae-in). Про це свідчать відповідні результати екзит-полів трьох соціологічних фірм, передає CNN.

Так, за попередніми даними у Муна – представника центристської Спільної демократичної партії (“Тобуро мінджудан”) – 41,4% голосів, у його найближчого суперника, консерватора Хон Чжун Пхе – 23,3%.

Виступаючи в штаб-квартирі Демократичної партії після оголошення екзит-полу, Мун Чже Ін – колишній адвокат-правозахисник – сказав, що очікує на “переконливу перемогу” (екзит-поли не включають дані 25% попереднього голосування).

Передвиборча програма 64-річного Мун Чже Іна включає в себе м’якший політичний курс у стосунках з КНДР (переговори з комуністичними сусідами), реформи великих південнокорейських компаній, таких як Samsung, і більше самостійності у відносинах з США, зокрема оскарження розгортання в країні системи ПРО США.

При цьому найбільшою популярністю соціал-ліберальний політик користується в молодих виборців.

Як інформувала “Новинарня“, дострокові вибори в Південній Кореї були призначені після того, як екс-главі держави Пак Кин Хе оголосили імпічмент і заарештували через обвинувачення в корупції.

Читайте також:
Білий дім вирішив тиснути на КНДР, але не завдавати удару, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна