У Кореї арештували екс-президентку Пак Кин Хе, усунуту через імпічмент

 

У Південній Кореї взяли під варту колишнього президента країни Пак Кин Хе, яку в березні усунули з посади шляхом імпічменту. Про це повідомляє агентство Yonhap.

Суд Сеула видав ордер на арешт Пак Кин Хе за обвинуваченням у хабарництві, зловживанні владою, наданні незаконного тиску і розголошенні державної таємниці.

Пак Кин Хе стала третім президентом в історії Південної Кореї, якого арештували.

Читайте також:
Конституційний суд Кореї підтвердив імпічмент президента Пак Кин Хе

Як повідомляла “Новинарня“, парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент президента 9 грудня. Пак було відсторонено від обов’язків до моменту, поки своє рішення винесе Конституційний суд. КС Республіки Корея підтвердив імпічмент 10 березня.

Розслідування щодо президентки Пак Кин Хе почалося в жовтні 2016 року після публікацій в пресі матеріалів про зв’язки глави держави з Чой Сун Сіль – дочкою лідера релігійного культу “Церква вічного життя” (“Йонсеге”), що сповідує суміш християнства і традиційного корейського шаманізму.

Пак Кин Хе ще з юності тісно пов’язана з цією сектою, чим нібито й пояснюється готовність слухатися в усьому Чой, яка фактично отримала контроль над рішеннями президентки.
Лунали обвинувачення, що саме під впливом Чой було прийнято рішення про закриття промислового регіону Кесон та повне припинення економічного співробітництва з КНДР.

Два фонди Чой Сун Сіль активно отримували пожертви від великих фірм – формально на розвиток спорту та пропаганду корейської масової культури за кордоном, а насправді гроші йшли в кишеню керівництва.

Коли скандальною ситуацією зацікавилися ЗМІ, був знайдений викинутий комп’ютер секретаріату Чой Сун Сіль, де містилися численні конфіденційні документи, які Пак Кин Хе передавала подрузі для ознайомлення і редагування, а також власне список дивних особистостей, які входили в найближче оточення президента, серед яких шаманки, ворожки, сектанти й жиголо.

На вулицях Сеула та інших міст пройшли багатотисячні маніфестації з вимогою відставки президента Пак.

Після цього Пак Кин Хе виступила із заявою, визнавши порушення і вибачившись перед нацією за те, що “створила цей національний хаос через свою неуважність”, а Сун Сіль була заарештована.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.