У Місії ОБСЄ в Україні найбільше американців і британців. ІНФОГРАФІКА

 

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Україні працюють 656 іноземних спостерігачів та 87 інших іноземних працівників загалом із 44 країн. Із них найбільше – громадян США (61), Великої Британії (49), Росії (37), Польщі (35), Боснії і Герцеговини (34), Болгарії (31).
Як передає “Новинарня“, такі дані містяться у звіті ОБСЄ, оприлюдненому на сайті Організації з безпеки і співробітництва в Європі 3 травня.

Крім зазначених країн, у Місії працюють спостерігачі з Румунії (28), Угорщини і Фінляндії (по 25) Молдови і Німеччини (по 23), Македонії (21), Греції і Норвегії (по 20), Італії (17), Киргизстану (16), Чехії (15), Швеції (14), Австрії (13), Канади і Франції (12), Іспанії (11), Ірландії, Словаччини, Туреччини, Хорватії і Швейцарії (по 10), Білорусі і Сербії (по 9), Грузії та Естонії (по 7), Таджикистану (6), Бельгії і Казахстану (по 4), Данії і Португалії (по 3), Латвії, Литви, Нідерландів і Чорногорії (по 2), Азербайджану, Албанії, Вірменії і Словенії (по 1).

Майже 600 спостерігачів працюють у східних областях, відповідно, більше 50 осіб – в інших регіонах.

Серед спостерігачів 560 чоловіків, 96 жінок.

Місцеві (українські) працівники у складі СММ – асистенти, радники, адміністративний персонал – 343 особи.

Загалом у складі Місії станом на початок травня 2017 року – 1086 осіб.

Нагажаємо, 23 березня внаслідок підриву авто СММ ОБСЄ на території ОРЛО загинув американський парамедик Джозеф Стоун. Це єдина жертва за майже три роки роботи Місії в Україні.

В Івано-Франківську підпалювали автомобіль ОБСЄ та кидали в двір Місії гранату.

Головуючий в ОБСЄ 2017 року глава МЗС Австрії Себастьян Курц оголосив про наміри розширити СММ в Україні та працювати спостерігачам на Донбасі вночі.

Читайте також:
Оприлюднено відео підриву машини ОБСЄ на Луганщині

Спецслужби РФ планували підірвати авто ОБСЄ не з американцем,
а з росіянами, – Тимчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна