Австрія в період головування в ОБСЄ хоче розширити моніторингову місію на Донбасі

 

Австрія в період свого головування в ОБСЄ у 2017 році обіцяє приділити особливу увагу зміцненню та розширенню діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.
Про це заявив голова МЗС Австрії Себастьян Курц, окреслюючи в четвер, 12 січня, у Відні пріоритети свого головування, повідомляє “Укрінформ“.

“У рамках нашого головування основну увагу буде сфокусовано на тому, щоб підтримувати поточну роботу Спеціальної моніторингової місії в Україні та надалі її розширювати”, – сказав Курц.

Щодо своєї недавньої поїздки на Донбас на посаді діючого голови ОБСЄ, дипломат зазначив, що знайомство з ситуацією на місці переконало його в необхідності цієї структури для покращення умов життя населення, для заспокоєння ситуації та моніторингу, особливо в умовах постійного порушення перемир’я.

В цілому Австрія, за словами міністра закордонних справ, з одного боку докладатиме конкретних зусиль для розрядки існуючих конфліктів у регіоні, з іншого – продовжить обговорення питання про те, як краще запобігати конфліктам у регіоні ОБСЄ.

Читайте також:
Курц: Місія ОБСЄ контролюватиме припинення бойових дій для виборів на Донбасі

В ОБСЄ почала головувати Австрія, яка хоче зняти санкції з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна