Спецслужби РФ планували підірвати авто ОБСЄ не з американцем, а з росіянами, – Тимчук

 

Спецслужби РФ планували підірвати автомобіль Спеціальної спостережної місії ОБСЄ з російськими громадянами, щоб звинуватити Україну в тероризмі, однак натомість через промах постраждало перше з двох авто – з американцем.
Як передає “Новинарня“, про це написав у соцмережі координатор групи “Інформаційний спротив”, нардеп від “Народного фронту” Дмитро Тимчук.

“СММ ОБСЄ повинна дати пояснення, хто перебував у другій машині місії під час підриву біля н.п. Пришиб”, – наголосив Тимчук.

“За нашими даними, у другому автомобілі місії перебували громадяни РФ з числа спостерігачів ОБСЄ. Сам підрив був спланований російськими спецслужбами і здійснений виконавцями з «МГБ ДНР», але вийшла промашка – був підірваний не той автомобіль”, – заявив координатор “Інфоспротиву”.

За його словами, мета провокації була “гранично зрозуміла – дати Путіну привід розкручувати карту «українського тероризму», нібито через який загинули російські громадяни в міжнародній місії”.

Читайте також:
Оприлюднено відео підриву машини ОБСЄ на Луганщині

Як повідомляла “Новинарня“, зранку 23 квітня, під час проїзду двох автомобілів СММ ОБСЄ на підконтрольній бойовикам “ЛНР” території Луганської області біля села Пришиб, під першим авто вибухнула придорожна міна. Загинув учасник місії – американський парамедик Джозеф Стоун, що двоє спостерігачів (із Чехії й Німеччини) зазнали поранень.

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили, що, на їхню думку, підрив автомобіля ОБСЄ на непідконтрольній українській владі території Луганщини не був нещасним випадком, міну заклали навмисно.

Служба безпеки України кваліфікувала інцидент як теракт.
У Міністерстві закордонних справ України вважають, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів СММ. 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна