Волонтер Шовкошитиний – про третю річницю “Айдара”: були певні дії, але бат очистився

 

Родіон Шовкошитний
волонтер, колишній член зведеної мобільної групи, що бореться з контрабандою в зоні АТО

(FB)

Якось в Констасі (Костянтинівка Донецької області) був затриманий на хабарі один місцевий СБУшник. Жив він там, а працював в Торецьку. Сам з Єнакієвого чи десь звідти. Займався “контрабасом” з усіма ротаціями ЗСУ, які в околицях того Торецька стояли.

І от приперся він на блокпост, де ми базувалися, став біля сходинок кафе “Вєтєрок” і внаглу домовляється з “айдарівцем”, які (бійці батальйону ЗСУ “Айдар”) тоді тільки зайшли на ротацію, про ціну за пропуск машин. Нагло, борзо, голосно, показово. Прямо перед нашими операми, в яких аж очі повилазили від такого нахабства. Ну, одним словом, в нас, звісно, виник конфлікт тоді. Крики, мати, зброя, погрози.
Таке, коротше…

Потім були певні дії, про які розповідати не треба, і десь за місяць цього кретина заарештували серйозні і злі дяді на отриманні хабара. І от сьогодні зустрівся з одним із тих, хто тоді його брав.
І каже такий цей дядя: “Як його подальша доля потім склалася – не знаю. Але пам’ятаю, що коли тоді прийшли до нього з обшуком на квартиру, знайшли магнітик “Новоросії” на холодильнику та ? огроменне, якесь коняче ділдо. Дивимось на нього з німим питанням в очах, а він голівоньку схилив такий, вже не борзий зовсім… І от пам’ятаю, що ми не знали ще тоді, на яку з цих знахідок реагувати гірше”.

А “айдарівець” той – то ще той розумник. В перший день, як вони стали на блокпост, заходить такий у двері “Вєтєрка”. Хлопці наші вечеряють на столом, спиною до нього. Приємний полумрак, лише телевізор відствітлює кімнату. Я біля вікна, дивлюсь уважно іскоса. Він на мене уважно іскоса.

*Підходить повільно, як Клінтіствуд з вестерна, тільки руки в карманах і без сігі*
– Сишиш, кароочі. Етаа, кампаньйони ілє конкурєнти?
– Што, блять?!
*уходіт абратна і молча в ночь”.

Випхали їх потім з блокпоста. А цього розумника доля склалася цікаво: не можна розповідати шо і як, але там певні дії були, і його трохи задокументували, і коротше не служив він більше на великих дорогах, окопи в полях рив, ну і звалив зовсім.

Там ще в нас був збройний конфлікт зі Шреком (кримчанин Денис Мурига, боєць батальйону “Айдар”, відомий участю в контрабандних схемах та співпрацею з “Опоблоком”), коли він РПГ взвів на полканчика нашого, коли ми його з ще кількома пациками з тої роти вогневої підтримки затримали. Ну і ще там вони чудили знатно.

Але зараз там (в “Айдарі”) притомний комбат. І загалом, як рота Рубежа (“айдарівець” Ігор Радченко, обвинувачений у бандитизмі) та Шрека звалила з батальйону, то й бат очистився.

Зараз він мені подобається. Тим більше, кілька друзів там зараз служать.

Коротше, цього року привітаю “Айдар” із третьою річницею. Так тримати. Сподіваюсь, випробування Новолуганкою витримаєте.

Читайте також:
Голуб і Пікассо. У суботу, відбиваючи напад ворожої ДРГ,
загинули двоє бійців батальйону “Айдар”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна