Суд в РФ підтвердив вирок Навальному. Він не зможе балотуватися в президенти

 

Суддя Кіровського обласного суду РФ залишив без задоволення скаргу Олексія Навального на вирок у справі “Кіровлісу”, за яким опозиційний політик отримав 5 років умовно. Про це повідомляють російські ЗМІ. Таким чином вирок набув чинності.
Відтак, за російськими законами, Навальний не зможе взяти участі в президентських виборах 2018 року.

Як інформувала “Новинарня“, 8 лютого Ленінський суд Кірова повторно визнав Навального винним у розкраданні майна підприємства “Кіровліс”.

Справа “Кіровлісу” була розглянута повторно після скасування першого вироку. Рішення було скасоване, оскільки Європейський суд з прав людини ухвалив, що Навального та іншого, фігуранта, Офіцерова, засудили за дії, які не можна відрізнити від звичайного ведення бізнесу.

Після оголошення ухвали Кіровського облсуду адвокат Навального Вадим Кобзєв заявив, що політик ще раз апелюватиме до ЄСПЛ.

Як відомо, Олексій Навальний першим серед російських політиків створив штаб для участі у президентських виборах-2018.

“Президентська кампанія Навального ніяк не залежить від вироку у справі “Кіровлісу”. Ми, звичайно, ведемо її не з огляду на цей вирок, а відповідно до юридичного і морального права балотуватись, якого ми й будемо домагатись”, – заявив “Медіазоні” глава передвиборного штабу Навального Леонід Волков.

Читайте також:
Опозиціонера Навального в Москві посадили на 15 діб за мітинг проти Медведєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна