Порошенко: конфісковані $1,5 млрд. команди Януковича зміцнять гривню

 

Петро Порошенко запевняє, що вилучені судом 1,5 млрд. доларів оточення Віктора Януковича додадуть стабільності гривні. Про це йшлося на нараді президента 3 травня з міністром фінансів Олександром Данилюком та головою Національного банку Валерією Гонтаревою, передає прес-служба глави держави.

За словами президента, на даний момент до держбюджету зараховані вже 1,1 млрд. доларів.

“Станом на зараз жодної скарги на це рішення [суду] не надійшло. І так званих власників, які засвідчили свої претензії на ці гроші, так і не з’явилось”, – зауважив Порошенко.

Президент наголосив, що, крім зарахованих на рахунки Держказначейства 1,1 млрд. доларів, додатково ще 200 млн. доларів у цінних паперах будуть передані Міністерству фінансів і на цю суму буде зменшено внутрішній борг держави.

“Це не просто збільшує можливості державного бюджету і Української держави щодо відновлення справедливості й інвестування цих коштів в українську армію, укріплення обороноздатності нашої держави та відновлення соціальної справедливості, спрямувавши ці кошти на захист найменш захищених верств населення. А ці кошти також будуть зараховані у золотовалютні резерви держави”, – підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, після зарахування цих коштів золотовалютні резерви держави складатимуть 18,4 млрд. доларів США. Він нагадав, що у 2015 році ця сума була менша за 5 млрд. доларів.

“Це укріплює фінансово-банківську систему, додає стабільності національній грошовій одиниці. Це буде сприяти інвестиційній привабливості української економіки”, – підкреслив глава держави.

“Ми чекаємо ще судових рішень про повернення грошей, які були вкрадені в українського народу, до державної скарбниці”, – сказав він.

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева у свою чергу зазначила, що збільшення резервів на 1,1 млрд. доларів дуже важливо для забезпечення макрофінансової стабільності нашої держави.

Як інформувала “Новинарня“, 28 квітня керівники держави і силових відомств повідомили, що заарештовані 1,42 мільярда доларів оточення екс-президента Віктора Януковича за рішенням суду перераховані до держбюджету України.
Наголошувалося, що гроші підуть насамперед на підтримку армії.

Читайте також:
Порошенко розповів, на які потреби армії підуть конфісковані гроші Януковича

Лещенко з’ясував, як саме прокуратура конфіскувала “$1,5 млрд. Януковича”.
Гроші підуть не зовсім на АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна