Порошенко розповів, на які потреби армії підуть конфісковані гроші Януковича

 

Конфісковані у екс-президента Віктора Януковича та його оточення 1,42 млрд. доларів мають піти насамперед на посилення силового блоку України, соціальні потреби військових та інших верств населення.
Про це заявив президент Петро Порошенко 28 квітня, виступаючи на церемонії передачі прикордонникам сучасних засобів радіозв’язку, отриманих від США.

Він зазначив, що рішення суду про спецконфіскацію коштів екс-президента та його “кліки” набуло чинності в 0:00 годин 28 квітня.

“Я звернувся до уряду і парламенту, щоб парламент прийняв відповідні зміни до державного бюджету – і першим пріоритетом використання цих грошей буде відновлення боєздатності українського війська, Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби і Національної поліції”, – сказав президент.

Також, за його словами, “ці кошти мають піти на будівництво заводу з виробництва боєприпасів, закупівлю новітніх засобів радіоелектронної боротьби, контрбатарейних радарів, новітніх дронів”.

“Дуже важливо, щоб ми почали будівництво гуртожитків для контрактників і військових готелів для офіцерів на території кожної бригади. Це буде новий підхід до соціального захисту військовослужбовців”, – сказав Порошенко.

“Важливо, щоб частина коштів пішла на будівництво реабілітаційного центру для воїнів АТО, які постраждали під час російської агресії”, – додав він.

Також президент прагне, щоб частину коштів використали “на соціальний захист найменш захищених верств населення – так, щоб вони були не проїдені, а вкладені в інфраструктуру, і довгі роки працювали на український народ”.

“Це є відновлення справедливості і це те, чого чекає від нас український народ після Революції гідності, після Майдану”, – сказав Порошенко.

Як відомо, 28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала 1,42 млрд. доларів на рахунках нерезидентських компаній пов’язаних з Віктором Януковичем, його близькими, посадовцями колишнього уряду країни та пов’язаними з ними особами.

У перерахунку на кожного громадянина України це становить по 35 доларів, або приблизно 950 грн.

Кабмін заклав у державний бюджет на 2017 рік надходження від спеціальної конфіскації коштів корупціонерів суму у 10,5 мільярдів гривень.

Як писала “Новинарня“, держбюджет-2017 передбачає для потреб Міністерства оборони України 62,139 млрд. грн., із них на забезпечення діяльності Збройних сил України – 51,479 млрд. грн.

Читайте також:
Бюджет-2017: скільки грошей виділили Збройним силам
та іншим силовим структурам

Реальні військові видатки України скоротилися, – SIPRI

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.