Ситник розповів, скільки заробляють в НАБУ і на що цього вистачає

 

У Національному антикорупційному бюро неможливо заробити на особняк або розбагатіти, а купівлю працівниками нерухомості моніторить управління внутрішнього контролю. Про це в інтерв’ю ТСН заявив голова НАБУ Артем Ситник.

За його словами, у Бюро зарплати детектива не вистачить на придбання житла, але її достатньо, щоб узяти кредит на квартиру.

“Наприклад, зарплата детектива складає близько 40 тисяч гривень на місяць. На купівлю житла цього не вистачить, на шикарний особняк ти тут не заробиш, але цього вистачить на найнеобхідніше, тобто в НАБУ ти не розбагатієш”, – сказав Ситник.

“Зарплата детектива – це стабільна можливість взяти, наприклад, кредит. Кожної п’ятниці мені дають дані по НАБУ з управління внутрішнього контролю, хто з наших працівників придбав якесь рухоме-нерухоме майно, і ми все це аналізуємо”, – зазначив він.

Також Артем Ситник розповів, що сам встиг придбати за час роботи очільником НАБУ із зарплатнею у розмірі 100 тисяч гривень.

“Костюм десь 8 тисяч гривень коштує. Взуття – Fellini. Годинник не ношу. Але в мене є один годинник – подарований у 2004 році як кращому слідчому у прокуратурі. Щодо іншого, ви знаєте, придбав авто – корейське, KIA Sportage”, – сказав голова НАБУ.

Читайте також:
Ситник розповів про темпи комплектації НАБУ та Антикорупційний суд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна