Ситник розповів про темпи комплектації НАБУ та Антикорупційний суд

 

Після проведення конкурсу в Національному антикорупційному бюро України залишиться 38 вакансій детективів, але основний підрозділ буде укомплектовано. Про це розповів директор НАБУ Артем Ситник у середу, 15 лютого, на відкритих слуханнях та обговоренні звіту керівництва Бюро в парламентському Комітеті з питань запобігання та протидії корупції.

“У нас завершився конкурс на детективів. Ми плануємо, що після цього конкурсу у нас залишиться 38 вакансій детективів. Основний підрозділ НАБУ буде укомплектовано”, – сказав Ситник.

“Решта служб на 90-95% і на 100% укомплектовані. Я маю на увазі оперативно-технічне управління, управління спеціальних операцій, внутрішньої безпеки, управління аналітики, яке зараз є дуже актуальним у зв’язку з перевіркою електронних декларацій”, – додав голова Бюро.

При цьому він зазначив, що на сьогодні в НАБУ працюють 150 детективів.

Водночас Артем Ситник переконаний, що Спеціальний антикорупційний суд в Україні можна створити до кінця нинішнього року.

“Антикорупційний суд можна створити реально до кінця 2017 року”, – заявив голова НАБУ.

За словами Ситника, 50 суддів першої інстанції для роботи в антикорупційному суді можна відібрати вже до кінця року, і “єдине, що для цього потрібно, – законодавство”.

У свою чергу голова антикорупційного комітету ВР Єгор Соболєв (фракція “Самопоміч”) нагадав, що законопроект про антикорупційні суди зареєстрований у Верховній Раді і найближчим часом буде розглянутий на засіданні комітету.

Читайте також:
Керівник з Нацбанку став фігурантом справи НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.