Кернес і далі бореться за звання “почесного громадянина Харкова” для сенатора РФ, який схвалив військову агресію проти України

Харківська міська рада планує оскаржити рішення суду щодо позбавлення російського сенатора Олександра Шишкіна звання почесного громадянина міста.
Як передає “Новинарня“, про це мер Генадій Кернес заявив у інтерв’ю ZN.UA.

“Суд не може нам давати вказівки, хто буде почесним громадянином в Харкові, а хто не буде. Я вважаю, що це незаконне рішення суду. Тому міськрада планує подавати касаційну скаргу на рішення суду”, – зазначив Кернес.

За його словами, є питання, які відносяться винятково до компетенції міської ради.

“Виключно на сесії міської ради присвоюється почесне звання “Почесний громадянин міста Харків”. Це перше. Друге. У нас сьогодні достатньо тих, хто носить звання “заслужений артист України”, “народний артист України”, ті, хто творчо підтримує Україну, але вони також живуть у Росії, їздять у Крим, виступають там. Ніхто їх не позбавляє цих звань”, – додав Кернес.

Раніше, 12 квітня, Харківський апеляційний суд залишив у силі рішення Дзержинського райсуду Харкова від 7 березня щодо скасування рішення Харківської міськради про присвоєння звання почесного громадянина Харкова члену Ради Федерації РФ Олександру Шишкіну, який голосував за введення російських військ на територію Криму в 2014 році.

Сесія Харківської міськради надала звання почесного громадянина міста його уродженцю, російському сенатору Шишкіну (“за будівництво храмів у Харкові”) у серпні 2014 року – тоді, коли політик уже підтримав військову агресію РФ проти України і на Донбасі точилася війна за участі російських інтервентів.

Читайте також:

Суд у Харкові позбавив російського сенатора звання почесного громадянина міста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна