ОК “Схід” покарало бойового замкомбрига 54 омбр, який розповів волонтерам про нестачу кранів на полігоні в Чугуєві

 

Заступника командира 54-ї бригади ЗСУ Олексія Оцерклевича відсторонили від посади через те, що озвучив проблему неналежних умов проживання військовослужбовців у наметах на Чугуївському полігоні.
Про це повідомляє “Цензор” із посиланням на блог свого редактора Юрія Бутусова.

Як відомо, військових 54-ї бригади вивели на полігон у Клугино-Башкирівку (Харківська область) після 13 місяців бойових дій під Світлодарськом. Але на полігоні виникли проблеми з умовами проживання: тилові служби встановили намети для вмивання, однак нормально вмитися чи почистити зуби там було неможливо.

Заступник командира бригади підполковник Олексій Оцерклевич звернув увагу на те, що в комплекті з трубами не привезли крани (20 штук).

“Зрозуміло, Оцерклевич звернувся в тилові служби, і йому сказали, що звичайно, треба написати заявку, і краники надішлють. Через тиждень тільки. Але можливо, і не через тиждень. А поки якось вирішуйте самі, адже має солдат стійко витримувати труднощі й поневіряння військової служби”, – пише Бутусов.

Відтак Оцерклевич зателефонував волонтеру Юрію Мисягіну, щоб знайти краники швидше.

Волонтер допомагав 54-й бригаді понад рік, крани приїхали на полігон вже наступного дня (їх придбали за 1276 грн.), водночас Мисягін написав про ситуацію в “Фейсбуці” і виклав фото з намету без кранів.

Після цього, як інформувала “Новинарня“, міністр оборони Степан Полторак вислав на полігон комісію, щоб перевірити забезпечення 54-ї бригади й покарати винних.

 

“Думалось, бригаді швидко передадуть якісь корисні в господарстві речі, виконають якісь заявки, потиснуть руки бійцям і волонтерам, і скажуть: “Спасибі, що так швидко і самостійно вирішили проблему”. Але на чолі інспекції приїхав генерал-майор Олександр Красноокий, новий командувач оперативного командування “Схід”, і його висновки були однозначні. Раз міністр призначив комісію на полігон через статус у “Фейсбуці”, значить проблема аж ніяк не в кранах – а у “Фейсбуці”. І винна в цій ситуації одна людина – той, хто допустив витік у “Фейсбук” секретної інформації – тобто Оцерклевич!” – розповів Бутусов.

За його словами, унаслідок цього генерал Красноокий ухвалив рішення – Оцерклевича звільнити з посади заступника комбрига і перевести на штабну роботу.

“Тобто виглядає це так: бойовий офіцер воював два з половиною роки, весь час на передовій, із солдатами, заслужив посаду замкомбрига, і тепер його усувають, тому що він хотів забезпечити душ для своїх бойових товаришів”, – зазначає журналіст.

Він додає: якщо міністр оборони Полторак негайно не втрутиться в ситуацію щодо відсторонення Оцерклевича, то “сенс взагалі в будь-яких міністерських перевірках зникне”.

Раніше помічник міністра оборони Юрій Бірюков пояснював, що крани, швидше за все, вкрали.
За його словами, табір на полігоні в Башкирівці був розгорнутий силами місцевої 92-ї бригади, її ж силами охоронявся до прибуття рекогносціювальної групи 54 омбр.

Читайте також:
На полігоні ШирЛан для учасників навчань замість наметів будують містечко
за 350 млн. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна