На полігоні ШирЛан для учасників навчань замість наметів будують містечко за 350 млн. грн.

 

На полігоні Широкий Лан у Миколаївській області до кінця 2017 року побудують замість наметів нове табірне містечко вартістю понад 350 млн. грн.
Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 11 квітня, повідомив на брифінгу речник Міноборони Максим Праута.

“З метою створення належних умов для розміщення та проведення бойового навчання особового складу Збройних сил України у 235-му міжвидовому центрі підготовки підрозділів на полігоні Широкий Лан Міністерством оборони та Генеральним штабом ЗСУ прийнято рішення побудувати в селі Михайлівка Миколаївської області нове сучасне табірне містечко”, – сказав полковник Праута.

За його словами, у містечку для розміщення особового складу бригади будуть 11 казарм, їдальня, лазне-пральний комплекс та інші об’єкти інфраструктури.

Вартість будівництва складає 353 мільйона гривень.

“Ці кошти в повному обсязі передбачені планом Міністерства оборони з будівництва та реконструкції військових об’єктів на 2017 рік”, – зазначив речник.

Планується, що роботи з будівництва табірного містечка будуть в цілому завершені до кінця року.

Варто нагадати: про те, що на ШирЛані для бійців на навчаннях спорудять військове містечко замість наметових таборів, міністр оборони Степан Полторак повідомив 30 травня 2016 року. “Це робиться для того, щоб підрозділи, які приходять на відновлення із району проведення АТО, могли розташовуватися в нормальних умовах і нормально готуватися до виконання подальших завдань”, – пояснив він.

Перед тим у лютому на ШирЛані спалахнув скандал з приводу незадовільних умов розташування в наметах на полігоні підрозділів 53-ї окремої механізованої бригади. Група бійців вирушила маршем до Миколаєва, аби поскаржитися на командирів.
У Генштабі вжили заходів й виправили помилки командування бригади, відповідального за належне забезпечення й передислокацію підрозділів.
Розслідування призвело до низки кадрових стягнень для армійського керівництва.

Читайте також:
Муженко в багні.
Правдиве ВІДЕО, що побачив начальник Генштабу на Широкому Лані

Міністр оборони відсторонив командира полігону “Широкий Лан”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна