ВАСУ почав поновлювати “суддів Майдану”, аврально звільнених Радою 29 вересня

 

Вищий адмінсуд скасував звільнення Верховною Радою за порушення присяги судді Святошинського районного суду Києва Алли Чалої, яка виносила рішення про арешт активістів Євромайдану.
Про це “Українським новинам” повідомила представник прес-служби ВАСУ Галина Гаєвська.

“У понеділок, 27 березня, Вищий адміністративний суд України задовольнив позов Чалої Алли Петрівни до Верховної Ради України про визнання незаконним та скасування постанови Верховної Ради України від 29 вересня 2016 року”, – повідомила речниця.

Розглядала справу колегія суддів на чолі з Олександром Донцем.

Голова Вищого адмінсуду Олександр Нечитайло зазначив, що це перше рішення ВАСУ за позовами “майданівських” суддів, звільнених парламентом 29 вересня за порушення присяги.
При цьому в більшості випадків Вищий адмінсуд призупинив розгляд цієї категорії справ до винесення Верховним Судом рішення щодо законності внесення подання Вищою радою юстиції про звільнення суддів, котрі судили євромайданівців.

Як писала “Новинарня“, 29 вересня 2016 року, перед набуттям чинності судової реформи, Верховна Рада на позачерговому засіданні звільнила 28 суддів за порушення присяги і суддю Вищого господарського суду Віктора Татькова – в порядку люстрації.
Для цього знадобилися десятки голосувань. Голова парламенту Андрій Парубій, реагуючи на закиди щодо невчасного інформування суддів про засідання, заявив про відсутність порушень регламенту при цьому.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна