Українська прокуратура оголосила про підозру генералу Шадріну – герою Росії, який воював за “ЛНР”

 

Головна військова прокуратура повідомила про підозру громадянину Російської Федерації, 50-річному генерал-майору збройних сил РФ Роману Шадріну у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни), ч.1 ст. 438 (відання наказів про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням) Кримінального кодексу України.
Як передає “Новинарня“, про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

“Зібраними у кримінальному провадженні доказами встановлено, що Роман Шадрін у період із жовтня 2014 року по серпень 2015 року, діючи за попередньою змовою з іншими представниками влади та службовими особами ЗС Російської Федерації, перебуваючи на посаді так званого заступника міністра “Міністерства державної безпеки” терористичної організації “ЛНР”, брав участь у веденні агресивної війни проти України.
Зокрема, шляхом віддання наказів учасникам терористичної організації “ЛНР”, які знаходилися у його підпорядкуванні, він організовував артилерійські обстріли позицій Збройних сил України та інших військових формувань, які залучені до проведення антитерористичної операції на території Луганської області”, – йдеться в повідомленні.

“Всупереч вимогам міжнародного гуманітарного права Шадрін організував викрадення цивільних осіб, у тому числі громадян Російської Федерації, їх подальше незаконне ув’язнення, застосування фізичного насильства та іншого жорстокого поводження з ними”, – зазначають в ГПУ.

Підозрюваний оголошений у розшук, готується клопотання про надання дозволу на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як відомо, у 2013 році генерал Шадрін був обраний депутатом Єкатеринбурзької міської думи від партії “Єдина Росія”.
У 1995 році за війну в Чечні він отримав звання Герой Росії.

Читайте також:
Козачий отаман Козіцин з “ЛНР” особисто отримав підозру
від української прокуратури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна