Козачий отаман Козіцин з “ЛНР” особисто отримав підозру від української прокуратури

 

Головна військова прокуратура України оголосила про підозру Миколі Козіцину, ватажкові незаконного збройного формування “Всевелике військо Донське” самопроголошеної “Луганської народної республіки”.
Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

“Виродок з “великого війська донського” Козіцин 27 грудня 2016 року власноруч отримав підозру від Військової прокуратури України. Рухаємося до Міжнародного кримінального суду над агресором!” – написав Матіос.

За словами прокурора, про підозру “за допомогою міжнародної кур’єрської служби (Dimex) доставлено на територію Російської Федерації за місцем проживання Козіцина М. І. та вручено йому особисто”.

Матіос інформує, що слідчий склав повідомлення про підозру Козіцину у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (організація незаконного позбавлення волі, вчиненого щодо більше двох осіб, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалось заподіянням фізичних страждань, із застосуванням зброї), ч. 1 ст. 438 (віддання наказів про вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням), ч. 2 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння чужим майном, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом та іншими важливими особистими документами, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

“Зібраними доказами встановлено, що Козіцин М. І. у квітні 2014 року на території Російської Федерації утворив незаконне збройне формування «Всевелике військо Донське» з числа громадян РФ та інших осіб, на чолі якого незаконно вторгся на територію України та до листопада 2014 року в Луганській області у складі терористичної організації «ЛНР» організовував та безпосередньо брав участь у нападах на учасників антитерористичної операції.

Крім того, Козіцин М. І. організовував вчинення підлеглими йому терористами розбійних нападів на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних осіб з числа місцевих мешканців з метою заволодіння їх майном, незаконне позбавлення волі та утримання в нелюдських умовах, побиття, знущання, мордування та інше жорстоке поводження з полоненими, у тому числі вагітними жінками”, – пише прокурор.

Зазначається, що підозрюваного оголошено в державний розшук.

Готуються клопотання до слідчого судді про надання дозволу на затримання підозрюваного та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

Читайте також:
“Хай здохнуть наші вороги!” Бутусов – на смерть Сергія Литвина, “міністра ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна