На першій зустрічі з новим президентом Європарламенту Порошенко закликав посилити санкції проти РФ

 

Президент Петро Порошенко провів зустріч із новим головою Європейського парламенту Антоніо Таяні під час робочого візиту до Мальти.

Як інформує прес-служба АП, Порошенко поінформував президента ЄП про розвиток ситуації на Донбасі, зокрема про провокативні дії Росії, які підривають мирний процес та подальшу реалізацію Мінських домовленостей.

При цьому Порошенко наголосив на важливості збереження і посилення санкційного режиму щодо Росії до відновлення Україною територіальної цілісності, включаючи Крим.

Привітавши співрозмовника з обранням на посаду, президент України висловив переконання у подальшій незмінній підтримці Європарламентом під головуванням Таяні зближення України з ЄС, курсу реформ та відновлення територіальної цілісності у контексті російської агресії, що триває.

Глава держави висловив сподівання на позитивне голосування Європейським парламентом рішення щодо запровадження Євросоюзом безвізового режиму для українських громадян на найближчій пленарній сесії 6 квітня 2017 року.

Також президент запросив Антоніо Таяні відвідати з візитом Україну.

Як відомо, на Мальті Порошенко взяв участь у конгресі Європейської народної партії та зустрівся зокрема з президентами Кіпру, Мальти, прем’єр-міністрами Іспанії Маріано Рахоєм та Угорщини Віктором Орбаном, главою Євроради Дональдом Туском, ЄНП – Джозефом Долем та ін.

Читайте також:
Порошенко на конгресі ЄПП: ідея взаємного посилення ЄС та Росії є ілюзорною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.