Порошенко на конгресі ЄПП: ідея взаємного посилення ЄС та Росії є ілюзорною

 

Президент Петро Порошенко вважає, що найближчі десять років будуть визначальними для Європейського Союзу, а Росія не залишатиме спроб розділити Європу.
Про він заявив у середу, 29 березня, у виступі на конгресі Європейської народної партії “Майбутнє Європи”, який проходить на Мальті.

“Кремль ніколи не відкидав спроб побудувати “альтернативну” Європу. Для того щоб це відбулося, вони будуть поширювати невпевненість і недовіру в наших суспільствах. Розподіляй і володарюй – це головний та ключовий принцип. Мета Кремля – розділити Європу та розмити цінності. Доки ця мета існує, ідея взаємного посилення ЄС та Росії є ілюзорною”, – цитує Порошенка прес-служба президента.

Порошенко відзначив нещодавні вибори в Австрії та Нідерландах, які завдали удару по популістських силах.

“Після гіркої пігулки Brexit я бачу успішну контратаку проєвропейських політичних рухів по всьому європейському континенту”, – сказав він.

Він також висловився на підтримку концепції “багатошвидкісної” Європи. На думку Порошенка, вона дозволить східноєвропейським країнам “стати свіжою кров’ю проекту ЄС”.

Глава держави наголосив, що узгодження лідерами ЄС нового амбітного 10-річного Порядку денного для Євросоюз з нагоди 60-ї річниці укладання Договору визначає великі цілі для кращого спільного майбутнього.

За його словами, настав час розсудливого лідерства та всеохоплного і ефективного плану: більш згуртована і рішуча Європа на захисті наших спільних цінностей; ніяких компромісів по російській агресії, в тому числі у політиці санкцій; більш відкритий та готовий до включення ЄС, що робить більш рішучі та допоміжні кроки щодо своїх партнерів та союзників, орієнтованих на Європу.

“Давайте не будемо керуватися страхом. Але давайте і не будемо закривати очі. Це не криза нерозуміння. Це криза двох протилежних концепцій Європи: свободи або тиранії. Тільки одна з них виживе в кінцевому рахунку”, – звернувся до учасників конгресу президент України.

Петро Порошенко наголосив, що Україна перебуває на краю цієї боротьби: “Три роки кожен день Україна веде цю гібридну війну проти російських військових, терористів, пропаганди, хакерів, корупції і абсолютного обману”.

Читайте також:
ЄС готує масштабну програму підтримки для відбудови українського Донбасу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.