Порошенко підписав неоднозначний закон про е-декларування для антикорупціонерів

 

Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення зміни до статті 3 Закону України “Про запобігання корупції” (№6172). Відповідні дані містяться на сторінці проекту на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що закон повернуто з підписом від президента сьогодні, 27 березня.

Як повідомляла “Новинарня“, 23 березня Верховна Рада ухвалила контраверсійний закон про внесення змін до статті 3 закону України “Про запобігання корупції”, що звільняє військовослужбовців рядового, сержантського, старшинського складів, молодшого офіцерського складу та курсантів військових ВНЗ від подання е-декларацій разом із держчиновниками, але зобов’язує до цього представників “антикорупційних” громадських об’єднань.

Якби президент не підписав закон, військові мали б подати е-декларації вже до 1 квітня.

Низка представництв західних держав в Україні назвали “кроком назад” поправки до закону щодо е-декларування – через тиск на громадянське суспільство.
Сьогодні, 27 березня, голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав і направив на підпис президенту цей закон. Сьогодні ж в адміністрації президента відбулася зустріч представників громадських організацій із президентом. Після зустрічі виконавчий директор “Transparency International Україна” Ярослав Юрчишин розповів, що Порошенко не ветуватиме зміни до закону про е-декларування, але готовий до можливого внесення поправок.

Читайте також:
Ми платимо з/п держчиновникам – за ними маємо й стежити.
Решта – це вже до Оруелла, – Закревська

Найєм: У президента ще є можливість вийти із пастки закону про протидію корупції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.