З’явилися відеозаписи розгону “блокадників” під Торецьком

 

Поліція опублікувала відео розгону блокпосту учасників “торгової блокади ОРДЛО в районі станції Кривий Торець Донецької області 12 березня.
Запис розміщено на фейсбук-сторінці прес-секретаря ГУ Нацполіції Донеччини Наталії Шиман.

За її словами, вчора поліція отримала повідомлення від працівників СБУ, які проводили контрдиверсійні заходи в районі блокади. Там було виявлено зброю.

“Щоб попередити правопорушення з використанням зброї і забезпечити безпеку жителів населеного пункту, поліцейські почали першочергові слідчо-оперативні дії по перевірці належності зброї та законних підстав володіння нею, однак блокувальники відмовилися проходити перевірку. Співробітникам поліції чинили злісну непокору, люди, які там були, відмовлялися надавати документи, видавати зброю, погрожували застосуванням зброї, бензопил”, – зазначила Шиман.

Вона нагадала, що 45 осіб було затримано. На місці вилучено вісім одиниць різної зброї, дві бойові гранати, порох, детонатори й набої.

При цьому на відео, яке знімали самі учасники блокади, зафіксовано зокрема жорстоке поводження поліції принаймні з одним із активістів.

Як відомо, сьогодні в ГУ НП Донеччини заявили, що всіх затриманих “блокадників” відпустили.

Напередодні ввечері, після появи інформації про затримання “блокадників”, відбулися протестні виступи в Києві на майдані Незалежності, у Луцьку, Львові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Вінниці.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна