Усіх блокадників відпустили, вони отримували гроші, – ГУ НП

 

Усі “блокадники”, затримані 13 березня біля станції Кривий Торець на Донеччині, станом на ранок вівторка, 14 березня, відпущені, жоден із них не мав тілесних ушкоджень.
Про це повідомив заступник голови Нацполіції – начальник ГУ НП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін у “Фейсбуці”.

“Станом на сьогоднішній ранок всі відпущені. Жоден з них не має тілесних ушкоджень. Але надходить інформація, що відома особа – організатор “блокади” вимагає від кожного з них звертатися до лікарні зі скаргами “на здоров’я” для використання в подальшій дискредитації співробітників поліції. До речі, кожен із затриманих після перевірки та дачі пояснень пройшов медичний огляд, під час якого “скарг” не надходило”, – зазначив Аброськін.

Він розповів, що всього 13 березня співробітниками ГУНП в Донецькій області були затримані 45 осіб.
Серед затриманих блокувальників – 8 осіб, які, за їхніми словами, брали участь в АТО, 4 – власника зброї, 6 – раніше засуджені.

“Один із затриманих – житель Житомирської області, раніше засуджений за вбивство. Провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на волю у 2013 році. Каже, що його та ще кількох людей звозили в Донецьку область централізовано. Забезпечили грошами та обіцяли плату за три тижні чергування на “редуті” – 400 гривень на день”, – зазначив Аброськін.

Поширено відповідне відео із записом свідчень цього чоловіка.

У свою чергу один з організаторів блокади нардеп Семен Семенченко заявив, що серед блокадників є госпіталізовані.

Раніше в ГУ НП повідомили, що в “контрдиверсійних” заходах 13 березня на Донеччині були задіяні сили СБУ, Нацгвардії та Національної поліції, зокрема близько 500 співробітників поліції Донеччини.

Читайте також:
За вісім “стволів” СБУ на Донеччині затримала 43 блокадників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна