Печерський суд дозволив заочно судити отамана Козіцина

 

Печерський районного суд дозволив здійснювати заочне досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо громадянина Росії Миколи Козіцина – ватажка незаконного збройного підрозділу “Всевелике військо Донське” .
Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури 9 березня.

Найближчим часом обвинувальний акт стосовно Козіцина буде направлено до суду, де буде ініційоване питання здійснення спеціального судового провадження.

Отаман Козіцин “у квітні 2014 року на території Російської Федерації утворив незаконне збройне формування “Всевелике військо Донське” з числа громадян РФ та інших осіб, на чолі якого незаконно вторгся на територію України та до листопада 2014 року в Луганській області у складі терористичної організації “ЛНР” організовував та безпосередньо брав участь у нападах на учасників антитерористичної операції”, – сказано в повідомленні ГПУ.

Вказується, що Козіцин також організовував вчинення “підлеглими йому терористами розбійних нападів на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних осіб з числа місцевих мешканців з метою заволодіння їх майном, незаконне позбавлення волі та утримання в нелюдських умовах, побиття, знущання, мордування та інше жорстоке поводження з полоненими, у тому числі вагітними жінками”.

Читайте також:
Козачий отаман Козіцин з “ЛНР” особисто отримав підозру
від української прокуратури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна