Нацрада не продовжила ліцензію клименківського “Радіо Вєсті” – за “сепарів” і Монтян

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не продовжила ліцензію на мовлення ТОВ “ТРК “Дивосвіт”, що веде мовлення під логотипом “Радіо Вести”. Термін попередньої ліцензії завершився в лютому 2017 року.
Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 3 березня, передає “Інтерфакс-Україна“.

Як зазначила заступник голови Нацради Уляна Фещук, “Радіо Вести” мало чотири діючі попередження, одне з яких було накладено через пряму мову в ефірі представників бойовиків ОРДО та прямі заклики до сепаратизму.

“Друге попередження було за перешкоджання законній діяльності Нацради у вигляді ненадання радіостанцією записів ефіру та інших фактів. Крім того, було попередження за присутність в ефірі Тетяни Монтян, мова якої ображала честь і гідність і не була припинена журналістом”, – зазначила Фещук.

На тлі відмови Нацради продовжувати ліцензію в Києві, на вулиці Банковій біля адміністрації президента, кілька сотень людей прийшли на мітинг з вимогами повернути “Радіо Вести” в ефір.

 

Раніше, 23 лютого, Нацрада відмовилася продовжувати ліцензію ТОВ “Телерадіовидавнича компанія “Мастер”, що веде мовлення під логотипом “Радіо Вести” в Харкові.

“Радіо Вести” входить до медіахолдингу “Вести Україна”. Воно вперше вийшло в ефір у березні 2014 року та здійснювало мовлення у Києві, Харкові та Дніпрі.
Медіахолдинг пов’язують з екс-міністром доходів і зборів часів Януковича Олександром Клименком, який зараз переховується від слідства в Росії.

За офіційною інформацією на сайті холдингу, власником 99% ТОВ “ЄС Продакшен Груп” на кінець 2015 року було ТОВ “АйДжі Медіа Україна”, яке, в свою чергу, на 100% належало Media Holding Vesti Ukraine Ltd (Кіпр). Власником 80% кіпрської компанії був житель Авдіївки Денис Мозговий, ще 20% через компанію Nederman Limited контролювала Тетяна Александрова з Донецька.

Читайте також:
Голосіївський райсуд дозволив судити екс-міністра Клименка заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна