Сепаратисти “ЛНР” законодавчо “віджали” три підприємства Ахметова

 

Сепаратистське угруповання “ЛНР” визначила підприємства української юрисдикції, на які планується розповсюдити тимчасову адміністрацію. Про це йдеться в постанові “народної ради ЛНР”, про яку інформують “Новости “Донбасса”.

Це ПАТ “Краснодонвугілля”, ТОВ “ДТЕК Ровенькиантраціт” і ТОВ “ДТЕК Свердловантрацит”, що належать Рінату Ахметову.

Раніше ватажки “ДНР/ЛНР” Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий заявляли про наміри “націоналізувати” всі українські підприємства в підконтрольних бойовикам районах Донбасу, якщо до 1 березня з боку України не буде знято залізничну блокаду ОРДЛО.

Після цього були проведені збори так званої “народної ради ЛНР”, на яких постановили створити юридичну особу з правом керування українськими підприємствами. Сепаратисти Луганська вирішили перепідпорядкувати згадані підприємства-“нерезиденти” так званому ЗАТ “Внешторгсервис” (Луганськ, вул. Херсонська, 22а).

“Дана юридична особа має виняткове право управління підприємствами й установами-нерезидентами”, – ідеться в документі “ради міністрів” бойовиків “ЛНР” від 27 лютого.

75-17-1-638 75-17-2-638 75-17-3-638
<
>

Читайте також:
Бойовики “ЛНР” збираються “націоналізувати” підприємства Ахметова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна