Парасюк з автоматом “виховував” журналіста, який зняв умови його проживання на блокаді. ВІДЕО

 

Позафракційний народний депутат Володимир Парасюк, який бере участь у блокаді залізничних колій на Донеччині, погрожував журналісту й блогеру Андрію Дзиндзі в його готельному номері в Бахмуті, застосовуючи зокрема автомат Калашникова.

Як передає “Новинарня“, про це розповів сам Дзиндзя на своїй сторінці в “Фейсбуці”. Крім того, він оприлюднив відео розмови з Парасюком.

За словами Дзиндзі, він з’ясував, що один із керівників “торговельної блокади ОРДЛО” нардеп Парасюк у Бахмуті проживає не в наметах на “редутах”, а в комфортному готелі “Атлантик”.

Із відеоматеріалів видно, що Дзиндзя поселився в тому ж готелі і фільмував проживання Парасюка та наближених до нього осіб.

Журналіст показав, що нардеп пересувається на автомобілі Toyota Land Cruiser з прихованим номером (замість нього – номер ПТН ПНХ), який не внесений у декларацію Парасюка, поруч із ним – батько та охоронці в камуфляжі з автоматом.

Привернув увагу також польовий костюм Парасюка “Горка”, який використовується в загонах спеціального призначення ЗС Росії.

Дзиндзя також побував на редуті “Богдан” учасників блокади під Бахмутом і записав відео, зробивши висновок, що Парасюка там немає.

Відповідні критичні дописи журналіст викладав у соцмережах.

“Ось так виглядає “блокада” Парасюка. Готель Atlantic, Лендкрузер із прихованими номерами і охоронець (?) з автоматом. Нагадую, буквально на днях Парасюк збирав на своїй сторінці кошти на підтримку блокувальників, які мерзнуть біля буржуйок і ночують в палатках. Цікаво, нахіба Парасюку у готелі автомат, та ще й з пристебнутим магазином? Стріляти у злочинну адміністрацію?” – написав зокрема Дзиндзя.

В іншому дописі він закинув Парасюкові те, що той збирає на банківську картку пожертви “на блокаду”, а сам за ці гроші живе в готелі й заправляє авто.

Після цього, ввечері 24 лютого, Володимир Парасюк прийшов до журналіста висловити свої претензії.

“До мене у готель “Антлантик”, м. Бахмут, ломиться Парасюк з натовпом, погрожує виломити двері”, – написав про це Дзиндзя.

На відео зафіксовано, як Парасюк у досить грубій формі закидає журналістові стеження за ним (“негласні слідчі дії”). При цьому нардеп демонструє автомат і дає зрозуміти, що може показати на нього дозвіл.

“Де чохол? Я загубив чохол, зараз іду шукати”, – пояснив Парасюк.

Депутат заявив, що має право носити в місті вогнепальну автоматичну зброю з пристебнутим ріжком, і що він використовує АК не для залякування, а для самозахисту”.

На закид щодо авто Парасюк сказав, що машина не його, а другова, 1998 року випуску, і він її взяв, бо його “Шкода суперб” поламалася, тож він не має декларувати чуже авто.

Читайте також:
Вибух біля машини Парасюка показав, що в нього вже не “Шкода”,
а Subaru Outback

Дзиндзя викликав поліцію й сказав, що робить заяву про погрозу йому зі зброєю.

Також він показав на відео, як “Тойота” Парасюка на парковці біля готелю умисно заблокувала виїзд його автомобілю.

У коментарях в соцмережі Парасюк назвав Дзиндзю “провокатором”, а на відео – “брехуном”.

Прибічники Парасюка в коментарях називають Дзиндзю “порохоботом”, який працює на міністра внутрішніх справ Авакова.

“Приїхала поліція, написав заяву, але розумію, що немає сенсу адже він (народний депутат Парасюк) недоторканний 🙁 При поліції продовжував кидатись, направляв на мене зброю… Заблокував мій автомобіль, поліція просить прибрати, а він відмовляється, каже, що машина поламана!” – написав Андрій Дзиндзя у “ФБ”.

“Щось Парасюк не там блокує 🙂 Відкрите залізничне сполучення, яким йде контрабандне вугілля із “ДНР”, кілометрів за 30 на схід від моєї машини. Правда, там холодно і нецікаво… Простіше блокувати в готелі авто журналіста, який задає незручні запитання. Здається, блокада для Парасюка – універсальний метод вирішення усіх проблем. Словом, щоб не сталось – блокуй!” – зазначив також Дзиндзя.

Як відомо, Володимир Парасюк є одним із лідерів та активістів “Штабу торгівлі блокади на крові”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна