Вибух біля машини Парасюка показав, що в нього вже не “Шкода”, а Subaru Outback

Київська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху біля машини позафракційного народного депутата Володимира Парасюка, який стався ввечері на бульварі Лесі Українки, 9-в. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

“Про вибух повідомив один з народних депутатів. Пошкоджено три авто. За попередньою інформацією, ніхто з громадян не постраждав. Відкрито кримінальне провадження за статтею (112) Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за посягання на життя державного чи громадського діяча”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на місце події терміново прибули працівники патрульної поліції, слідчо-оперативна група Печерського районного управління столиці, керівництво Головного управління поліції в місті Києві, фахівці вибухотехнічної служби, рятувальники, медики.
Правоохоронці ретельно обстежують місце події та прилеглу до нього територію, опитують ймовірних свідків та очевидців пригоди.

За словами першого заступника голови Національної поліції України Вадима Трояна, він поспілкувався з народним депутатом.
“Особисто розмовляв з Володимиром. З ним все добре. Нашими підрозділами вжито всі заходи з розшуку злочинця”, – зазначив Троян.

Канал “112 Україна” з посиланням на працівників поліції, які працюють на місці події, повідомляє, що може йтися про вибух бойової наступальної гранати РГД-5 невеликої потужності.

Народний депутат від “Батьківщини” Ігор Луценко – той самий колега, якому Парасюк першому повідомив про інцидент на бульварі Лесі Українки, де він живе. Луценко розповів журналістам, що одразу приїхав на місце події. За його словами, Парасюк із компанією приїхав із покупками з магазину і вийшов із машини, коли зловмисник кинув вибухівку.

“Судячи з того, що тут бачу, – замах на вбивство. Кидали гранату прицільно, але, судячи з усього, перешкодили гілки.
В момент, коли він приїхав додому, запаркувався, кинули щось по потужності як РГД. На щастя, метрів 5 не долетіло. Сусідня машина прийняла на себе вибух. Пощастило.
Це означає, що вели, знали, куди і приблизно коли приїде. Це серйозно”, – також написав Ігор Луценко у “Фейсбуці”.

Водночас журналіст “Експресу” повідомив: поліція попередньо встановила, що пошкоджено чотири автомобілі, і автомобіля Парасюка серед них немає – за певний час до вибуху він встиг його перепаркувати.

Оригінальний спосіб дізнатися, що нардеп із зарплатою в 6000, чи скільки там, тепер вже не на Scoda Superb, а на Subaru Legacy Outback.

Опубліковано Олександром Аргатом 30 березень 2016 р.

ОНОВЛЕНО. У свою чергу один із редакторів каналу “Еспресо” Олександр Аргат відзначив ще один момент: “Оригінальний спосіб дізнатися, що нардеп із зарплатою в 6000 грн., чи скільки там, тепер уже не на Skoda Superb, а на Subaru Legacy Outback“.

Нагадаємо, в січні цього року патрульна поліція Львова оштрафувала депутата Володимира Парасюка на 425 гривень за порушення правил дорожнього руху – неправильний поворот. Парасюк, який визнав порушення, керував автомобілем без водійських прав.
У липні 2015 року Парасюк був оштрафований за порушення правил на Хрещатику – він проїхав на червоне світло й мусив сплатити так само 425 гривень.
Тоді колишній “сотник Майдану” керував “Шкодою”.

Згідно з деклараціями про доходи, в 2014 році Парасюк заробив 29 142 грн., у 2015 році – 75 586 грн.
В обох деклараціях вказано, що у Володимира Парасюка немає власного авто. Торік зазначалося, що сім’я депутата (батько й мати) має Mercedes “Vito” 2008 року випуску, тепер же згадок про якусь машину немає взагалі.

Читайте також:
Замах на Войціцьку: депутатці від “Самопомочі” виділять держохорону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна