Замах на Войціцьку: депутатці від “Самопомочі” виділять держохорону

Народному депутату від “Самопомочі”, секретарю Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Вікторії Войціцькій після сьогоднішнього замаху виділять державну охорону. Про повідомив нардеп від “Народного фронту”, радник глави МВС Антон Геращенко.

“За фактом спроби підпалу будинку Вікторії Войціцької розпочато кримінальне провадження. На місці злочину працює оперативно-слідча група. За заявою Вікторії Войціцької їй буде виділена державна охорона”, – зазначив Антон Геращенко в соцмережі.

Народний депутат від “Батьківщина” Ігор Луценко припустив, що напад на домівку Войціцької міг статися через її принципову позицію щодо компанії “Укрнафта”, яку контролює олігарх Ігор Коломойський.

“Зокрема, вона вже двічі подавала заяви до НАБ, аби ті розслідували бездіяльність податківців щодо факту колосальної несплати податків “Укрнафтою”. Двічі НАБУ не бачило в наведених фактах злочину і, всупереч статті 214 КПК, не починало розслідування. Але схоже, що самого ігнору вже опонентам Віки не вистачає, почалися більш активні дії”,написав Луценко у “Фейсбуці”.

Народний депутат від “Самопомочі” Вікторія Войцицька заявила про замах на своє життя сьогодні вранці. За її словами, невідомі кинули під вікна її будинку в селі Козин під Києвом банку із запальною сумішшю.

“Тільки що під вікнами мого будинку, в спальні, де ми спимо з чоловіком і 3-місячним сином, прямо біля машини кинули фаєр із запалювальною рідиною. Полум’я було до другого поверху. Слава Богу, я прокинулась завдяки гавкоту собак… Всі живі… Але про свій стан я навіть не хочу писати… Ми всі були на волосині від вибуху машини та всього будинку. Стоїть стійкий запах від запалювальної рідини”, – написала Войціцька у “ФБ”.

Згодом вона уточнила: “Суміш кинули в машину, мітили у вікно. Банка нагадує трилітрову – влучила в стінку біля вікна. Якби влучили [у вікно] – ми точно б не загасили, машина б вся загорілась… А машина стоїть прямо під вікнами нашої спальні. Все б згоріло до чорту”.

4:13 ранку. Стався замах на життя моєї родини!!!! На моїх дітей!!!! Ми живі.Щойно під вікнами – під вікнами спальні де…

Опубліковано Victoria Voytsitska 16 березень 2016 р.

Читайте також:
НАБУ оголосило підозру заступнику голови “Нафтогазу”. Той утік і назвався цапом-відбувайлом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна