“Картковий будинок” Азербайджану: Ільхам Алієв призначив дружину першим віце-президентом країни

 

Президент Азербайджану Ільхам Алієв призначив свою дружину Мехрібан Алієву першим віце-президентом країни. Відповідне розпорядження оприлюднене на сайті президента АР.

“Керуючись частиною 1 статті 1031 Конституції Азербайджанської Республіки, постановляю: призначити Мехрібан Аріф кизи Алієву першим віце-президентом Азербайджанської Республіки”, – сказано в указі.

Як відомо, 26 вересня 2016 року шляхом всенародного голосування були прийняті поправки до Конституції Азербайджану 2009 року, що посилюють владу президента. Зокрема була заснована посада віце-президента країни.

Мехрібан Алієва (дів. Пашаєва) має 52 роки (26 серпня 1964 р.н.), вона депутат парламенту – Міллі Меджлісу – Азербайджану, керівник робочої групи з азербайджано-французьких міжпарламентських зв’язків, президент Фонду Гейдара Алієва і Фонду друзів культури Азербайджану, президент Федерації гімнастики Азербайджану, посол доброї волі ЮНЕСКО, ООН тощо.

З Ільхамом Алієвим вони одружені з 1983 року. У них є дві дочки – Лейла (1985 р.н.) та Арзу (1987) і син Гейдар (1997); внук 2012 р.н. (син Арзу).

Як відомо, чоловік і дружина (Френк і Клар Андервуд) балотуються на посади президента і віце-президента США за сценарієм популярного політичного серіалу “Картковий будинок”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна