Доба АТО: понад сто обстрілів, 9 поранених, є зниклий безвісти

 

Минулої доби, 18 лютого, внаслідок бойових дій на Сході дев’ять військовослужбовців Збройних сил України зазнали поранень і травм, один – зник безвісти.
Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Загалом, за словами полковника Мотузяника, на Луганському напрямку зафіксовано 14 обстрілів.
На Маріупольському – 50 обстрілів.
На Донецькому – 41, два з яких – із застосуванням важкого озброєння, а також два бойові зіткнення.

Раніше штаб АТО інформував, що загалом за добу зафіксовано 105 обстрілів з боку бойовиків.

на Донецькому напрямку окупанти в суботу зі 122-мм артилерії обстрілювали Невельське. З мінометів різних калібрів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів вогонь по Новолуганському, Авдіївці, Піскам, Кам’янці, Невельському, Троїцькому, Луганському, Новоселівці, Опитному та Зайцевому. Новолуганське обстрілював снайпер, а по Троїцькому вели вогонь з БМП.

В районі Авдіївки близько 5:00 відбулося бойове зіткнення. Напад бойовиків відбито.

Як повідомив речник МОУ, бій був тривалим, а його наслідки – “вдалими” для Збройних сил України. У цьому бою ЗСУ втрат не зазнали.

На Луганському напрямку з мінометів різних калібрів противник вів вогонь по Новоолександрівці та Кримському, а з гранатометів – по Станиці Луганській та Новозванівці. З протитанкових ракетних комплексів загарбники обстрілювали Кримське.

На Маріупольському напрямку з артилерії 122-мм бойовики обстрілювали Водяне й Новогригорівку. З мінометів різних калібрів – Мар’янку, Старогнатівку, Водяне, Павлопіль, Красногорівку, Новотроїцьке, з гранатометів та стрілецької зброї – Павлопіль, Гнутове, Водяне, Широкине, Талаківку. По Широкиному вогонь відкривали з БМП противника.

З 20:34 по 21:00 загарбники випустили по наших позиціях поблизу Водяного 30 снарядів реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”, нагадали у штабі.

 

Також у прес-службі штабу АТО повідомили, що військовослужбовці Збройних сил України надали допомогу літнім мешканцям села Трудівського в ліквідації наслідків аробстрілу, вчиненого російсько-окупаційними військами 17 лютого.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна