Вшанувати не лише загиблих героїв Авдіївки: медсестра Вікторія Прищепіна

 

21-річна медсестра Вікторія Прищепіна – одна з тих простих героїв 72-ї “чорної” механізованої бригади, які витримали найважчі бої в Авдіївській промзоні і далі несуть службу на передовій, обороняючи місто.
За свою роботу на “промці” молодший сержант Прищепіна указом президента була нагороджена орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Про дівчину з Глухова Сумської області пише місцева газета “Неделя”.

“Віка разом зі своєю напарницею Валею весь тиждень, коли в промзоні загострилася ситуація, не залишала гарячу точку, цілодобово рятувала поранених. І зараз дівчина там. Віка впевнена, що знаходиться на своєму місці і її допомога дуже потрібна солдатам”, – пише видання, яке зв’язалося з медсестрою в соцмережі.

“Нагороду отримала не тільки я, а й багато інших хлопців. Ми на совість несемо службу, і те, що нас відзначили і не забули – дуже приємно! Для мене особисто почесно отримати орден в 21 рік!” – каже Прищепіна.

Читайте також:
Порошенко: Ворог боїться „Чорної бригади“

За словами медсестри, “з 29 січня по 3 лютого в нашій бригаді отримали поранення 51 боєць, у більшості – важкі поранення. За три попередні місяці ця цифра була набагато менше. Дуже сумно, що за тиждень ми втратили сім друзів-товаришів по службі, справжніх захисників і патріотів”.

Як виявилося, і дівчини це вже не перша нагорода. У листопаді їй, в числі інших хлопців з 72-ї бригади, вручили відомчу медаль за несення служби на передовій.

“Неделя” зв’язалася також із батьками Віки. І мама, й тато дуже пишаються дочкою-військовою. Переживають, хвилюються – але підтримують її.

“Мене просто розпирає гордість за свою дитину. Вона для мене герой найвищої проби, моя дівчинка”, – ділиться тато Андрій Анатолійович.

“Я ніколи і не сумнівалася, що Віка зможе проявити себе саме у важких ситуаціях, вона – сильна духом”, – каже мама Любов Семенівна.

Коли журналісти дивилися дитячі фотографії Віки, на них мала нічим не відрізнялася від подружок. Як і годиться дівчаткам, у дитинстві гралася ляльками, на ранках виступала то сніжинкою, то королевою. Але, за словами батьків, вже тоді була дуже сміливою.

“Пам’ятаю, коли Віці було 10 років, я купив скутер. Вона без жодного страху сіла і поїхала. Уже тоді бачив, що наша дочка сміливіша за багатьох пацанів”, – згадує тато.

Після школи Вікторія Прищепіна вступила у Глухівське медичне училище. Відучившись, з дипломом медсестри вирушила до родичів в Одесу. Там знайшла роботу за фахом – лаборантом у приватній клініці.
Здавалося б, в теплі, в добрі, без особливого напруження. Але саме ця рутина Віці й не сподобалася. Вона повернулася назад до Глухова. Через якийсь час дізналася про те, що на службу в армію військкомат запрошує контрактників. Вирішила спробувати і в листопаді 2015 року підписала контракт на три роки.

Прищепіну відправили на вишкіл у Десну. Вже на другий день дівчина зателефонувала мамі і радісно повідомила: “Це точно моє. Я буду служити!”

Після вишколу Вікторія за розподілом потрапила в 72-гу механізовану бригаду. Так і почалася її служба в зоні АТО.

“Я ніколи не чула від Віки жодної скарги, ні жалю. Вона жодного разу не засумнівалася в своєму виборі”, – розповідає мама.

Усі болі й жалі медсестра Віка навчилася тримати в собі. Війна ще більше загартувала її. Єдине, що важко дається, так це утримати в собі біль від втрат друзів. На згадку про них Віка викладає пости на своїх сторінках у соціальних мережах.

“Незважаючи на військову службу, камуфляж і бронежилет, наша землячка дуже приваблива! Дивлячись на неї, навіть важко собі уявити, що ця тендітна дівчина сьогодні рятує бійців на передовій, а за її жіночністю і вродою ховається мужність, сміливість і витримка”, – пише видання.

Читайте також:

Вшанувати не лише загиблих героїв Авдіївки:
мехвод БМП Микола Мушинський

Не сексизм, а патріотизм. Історія дівчини-курсантки з нашумілого фото

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна