Вшанувати не лише загиблих героїв Авдіївки: мехвод БМП Микола Мушинський

Микола Мушинський. Фото: ФБ Анатолій Штефан

Анатолій Штефан
учасник АТО, офіцер 72-ї бригади ЗСУ, журналіст

Герої Авдіївки. Сержант Микола Мушинський із 72 омбр (FB)

Розповідь одно з бійців 2-ї роти 72ї бригади.

29 січня о 4:30, коли російські війська пішли в наступ на позиції, які тримала 2-га рота, сержант Мушинський – механік-водій БМП-2 – вже був готовий з екіпажем, а саме – навідником-операторем молодшим сержантом Володимиром Хачатряном – давати відсіч ворогу.

І таки дали відсіч. Ворог відійшов.

Користуючись слабким становищем ворога, 1-й батальйон 72 омбр пішов у контратаку. Завдяки вмілому командуванню “Лівші” й “Тайфуна” наші вибили російські війська зі своїх позицій та закріпились на них.

Потім почала працювати російська артилерія по наших позиціях, були загиблі, були поранені.

Весь цей час сержант Мушинський та молодший сержант Хачатрян виїжджали на БМП-2 на вогневий рубіж противника, щоб врятувати поранених та забрати загиблих героїв

Попри дуже щільний вогонь із крупнокаліберних кулеметів, мінометів, артилерії та РСЗВ “Град”, цей екіпаж героїчно допомагав нашим хлопцям на нових позиціях боєкомплектом, харчуванням, засобами медицини тощо.

На третій день БМП-2 зламалася, Миколі довелося під обстрілами ремонтувати машину. Та, попри обстріли, які велися в сторону БМП, Микола Мушинський самотужки лежав під машиною та піддомкрачував 13 тонн!!!

Завдяки героїзму Миколи Мушинського БМП-2 була відновлена, екіпаж машини продовжував вести бойові дії та підтримувати наших хлопців, які закріпилися на нових позиціях.

Країна повинна знати своїх героїв. Адже, ризикуючи своїм життям, вони врятували десятки наших воїнів! Слава Україні!!!

Читайте також:
Порошенко роздав нагороди воїнам 72-ї бригади, які захищають Авдіївку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна