Консульство України в Мюнхені вимагає вибачень від фанів “Баварії”, які назвали Зозулю нацистом

 

Генеральний консул України в Мюнхені Вадим Костюк прокоментував виступ фанатів ФК “Баварія” на матчі Кубка Німеччини проти “Вольфсбурга”, коли ті підняли банер зі звинуваченням українського футболіста Романа Зозулі в нацизмі.

Уболівальники господарів вивісили банер зі словами: “Нацистам не місце у футболі! Зозуля, йди геть!”

На своїй сторінці у “Фейсбуці” Костюк написав, що Генеральне консульство України в Мюнхені адресує правлінню німецького клубу лист з вимогою реакції, а також вибачень.

“Ми засуджуємо прояви неповаги та безпідставних звинувачень з боку фанатів флагмана світового футболу як на адресу українського гравця Романа Зозулі, так і на адресу всіх патріотів України, під час матчу Кубка Німеччини “Баварія” – “Вольфсбург”, – йдеться в заяві.

За словами Костюка, особливо дивно сприймати такі дії на території Баварії, враховуючи історичні факти, що пов’язують цей регіон із зародженням і розвитком одного з найжахливіших нацистських режимів світу.
Також він додав, що футбол – не місце для прояву ксенофобії та нетерпимості.

Напередодні посол України в Іспанії Анатолій Щерба обговорив з президентом іспанської футбольної ліги Хав’єром Тебасом ситуацію навколо зірваного через звинувачення у нацизмі переходу Романа Зозулі з “Бетіса” до “Райо Вальєкано”.
Щерба пообіцяв, що посольство України надаватиме підтримку українському нападнику, назвавши акції фанатів “Райо Вальєкано” частиною гібридної війни.

Раніше Зозуля був на прийомі в посольстві України та отримав запевнення в підтримці.

Читайте також:
Зозуля залишиться в “Бетісі”, але до літа не гратиме

Нагадаємо, український форвард Роман Зозуля в останні день відкритого трансферного вікна офіційно перейшов на правах оренди із севільського “Бетіса” в мадридський “Райо Вальєкано”, але він не буде грати в цій команді через конфлікт з її ультрас.
Фанати мадридського клубу лівого спрямування звинуватили Зозулю в неонацизмі – через те, що він носить футболку з тризубом і фінансово допомагає Збройним силам України.
При цьому в мережах є свідчення, що фанати “Райо” є симпатиками бойовиків “ДНР/ЛНР” або навіть воювали в їх лавах.

Повідомлялося, якщо не буде ухвалено інших рішень, гравець збірної України до літа залишиться без клубу, тобто не братиме участь в офіційних матчах на клубному рівні.
За правилами ФІФА, гравець не може виступати за три команди протягом одного сезону.

Читайте детальніше про цей конфлікт:
Зозуля залишився без клубу.
“Політична” підніжка українському футболісту в Іспанії

Федерація допоможе Зозулі, який через політику залишився в Іспанії без клубу

Todos somos Zozulia.
Футболісти “Бетіса” стали на захист оббріханого Романа Зозулі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна